Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Bereid de tuinbonen, doperwten of peulen voor (doppen, punten, eventuele draden eraf) en was deze. Breng water aan de kook, doe de pasta erin en laat 15 minuten koken. Doe in de laatste 8-10 minuten de dopererwten, tuinbonen of sperziebonen eraan toe Afspoelen en uit laten lekken in een vergiet. Voeg wat olijfolie en zout toe. Meng vervolgens de creme fraiche, zure room of groene pesto erdoor. Was de komkommer en courgette. Haal de zaadlijsten er voor het grootste deel uit. Fruit in een koekenpan de uien, knoflook, helft van de komkommer en de courgette in blokjes gesneden. Maak het gefruite mengsel helemaal naar eigen wens op smaak: met tuinkruiden als peterselie, dragon of bieslook. Of met mediterrane kruien als rozemarijn, oregano of basilicum. De andere helft van de komkommer snijd je in dunne plakjes. Zet ze even een paar minuten in witte wijn azijn met een beetje honing en eventueel wat dille.

Ingrediënten

  • 120 gram Westerwoldse 5 granen pasta
  • 150 gram tuinbonen, sperziebonen of peulen
  • 1 komkommer
  • 1 middelgrote courgette
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
Rest van de ingrediënten:
Paar eetlepels crème fraîche, zure room of groene pesto. Eventueel wat zongedroogde tomaten
Als topping: Wat je maar lekker vindt: stukjes kip, een gekookt eitje, feta, mozzarella of een flinke hand noten en zaden.
Bestel de het menupakket en de toevoegingen hier:

Geef een reactie

whatsapp knop