Geschreven door: Sandra

Alle boeren hebben een speciaal plekje in het Streekboer hart, Natuurtuin ‘t Hummelhûs ook zeer zeker! Toen we begonnen met De Streekboer in 2015 en op zoek waren naar een locatie voor de wekelijkse uitgifte van onze streekproducten, was Natuurtuin ‘t Hummelhûs de eerste optie. Uiteindelijk besloten we een ruimte een dorp verderop te betrekken. Waarom, dat weet ik eigenlijk niet meer. Het lag in ieder geval niet aan de familie Tel, eigenaren van de tuin.

Willem Teun voorzag vanaf het begin de Streekboer klanten van een grote variëteit aan groenten en fruit. Groenten en fruit onbespoten telen is niet makkelijk. De ene keer was de kwaliteit dan ook beter dan de andere keer. Dat wist Willem Teun en daar was de prijs dan ook naar: De prijs/kwaliteitverhouding klopte. Vreemd was het ook niet dat de kwaliteit van de groenten schommelde. De Natuurtuin bestond bij de oprichting van De Streekboer ook nog maar twee jaar. Als je omschakelt van melkveehouder naar tuinder dan is er zeker de eerste tien jaar genoeg te leren!

Kopie Van Kopie Van Header Nieuwsbrief ( X  Px) ()

De familie Tel mocht van de Streekboer klanten leren. Met de groei van De Streekboer groeide ook het percentage producten dat van de tuin naar De Streekboer ging. Maar niet alleen het percentage, ook de omvang van de tuin groeide met De Streekboer mee. Op een perceel van 10 hectare is het areaal waarop groente geteeld wordt inmiddels verdubbeld en groeien wel 140 verschillende rassen en producten. Wat een broedplaats van biodiversiteit is hierdoor gecreëerd!

Waar eerst twee hele kleine kasjes stonden, staat nu een grote, professionele kas waar de mooiste vruchtgewassen in geteeld worden. 80% van wat Natuurtuin ‘t Hummelhûs produceert, gaat naar De Streekboer. Dit maakt mij heel erg trots; trots op de Streekboer klanten en trots op de familie Tel. Tuinder zijn is niet makkelijk. Je maakt lange dagen en de verdiensten zijn vooral in het begin gering. Maar de familie Tel heeft doorgezet en een prachtplek gecreëerd waar niet alleen zijzelf maar ook de omgeving en tientallen kinderen en ouderen die daar worden opgevangen en verzorgd van kunnen genieten. De Streekboer klanten, die week op week producten bleven afnemen, gaven Willem Teun de kans om te leren en te groeien. Dat is toch prachtig!? 💚

Geef een reactie

whatsapp knop