Wow, het thema plastic verpakkingen leeft duidelijk! Ik was in ieder geval overdonderd door alle reacties op mijn vorige post! Veel van jullie vonden het fijn te horen dat wij zoveel mogelijk proberen te hergebruiken en te recyclen. Nadenken over bamboeverpakkingen🎍vond ik ook een erg goede tip waar we zelf nog niet eerder over nagedacht hadden. Een van jullie schreef mij: “Ik zou graag vaker willen bestellen maar de hoeveelheden zijn voor mij te groot omdat ik een eenpersoonshuishouden heb, daarom bestel ik niet zo vaak.” Een herkenbaar probleem voor mij en waarschijnlijk ook voor velen van jullie. Daarom deel ik in deze nieuwsbrief mijn gouden tips. Delen jullie jullie tips vervolgens weer met mij?

Tegenwoordig hebben wij thuis drie eters aan tafel zitten (nummer vier die drinkt nog lekker bij mij 🍼). Tot een paar maanden terug was dat wel anders. Toen voer mijn man nog op zee 🌊 en was hij vaak maanden van huis. Op de dinsdagavond – wanneer ik normaliter altijd mijn Streekboer bestelling plaats – vond ik het lastig te bepalen wat ik voor de volgende week nodig had. Ik hoefde slechts 1,5 mond te vullen en het kwam regelmatig voor dat we spontaan mee-aten met vrienden of familie. Wel vond ik het belangrijk dat mijn zoontje goed en vers eten kreeg. Maar hoe kun je hier nu je Streekboer bestelling op afstemmen? Mijn gouden tips🥇🥈🥉:

1. Lang leve de vriezer! Brood 🍞 ging bij mij standaard in de vriezer en haalde ik er per 3 à 4 plakjes uit. Ook al heb je maar een klein vriesvakje, dat vakje werd gereserveerd voor brood. Streekboer brood wordt snel droog omdat het puur brood is zonder gekke toevoegingen. Dat is hoe brood hoort te zijn en dat wil je sowieso niet langer dan 2 dagen uit de vriezer hebben!
2. De basisproducten komen altijd wel op! Ik bestelde standaard 1kg appels 🍎 of peren 🍐 plus nog een ander soort fruit afhankelijk van het seizoen. Aangezien twee stuks fruit per dag wordt aanbevolen kom je daar altijd wel doorheen! Hetzelfde geldt voor groenten als komkommers, radijsjes, sla en (1 fles) zuivel.
3. De natte vaatdoek biedt uitkomst! 1 krop sla 🥗 of andijvie 🥬 is natuurlijk te veel als je alleen eet. Ik bestelde het altijd wel en at het de dag dat ik de producten in handen kreeg vers. Wat overbleef, wikkelde ik in een natte handdoek en bleef daardoor zo lang goed dat ik het vier à vijf dagen later nog eens kon eten.
4. Avondeten wordt lunch! Ow wat kunnen restjes fijn zijn! De overgebleven bietjes van de avond ervoor werd de volgende dag een bietensalade voor de lunch. Hetzelfde gold voor de komkommers, peultjes, kool, ga zo maar door!
5. Goed bewaren is sparen! Veel producten zijn langer te bewaren dan je vaak denkt, als je ze maar op de juiste manier bewaard. Zo ben ik dol op aardappels 🥔. Aardappels komen altijd in grote porties maar zijn ook supergoed te bewaren. Denk er alleen om dat je ze niet wast en op een donkere plek bewaart. Heb je wel eens bij bijvoorbeeld de wortelen de optie ‘ongewassen’ zien staan? Dit is de reden! Ongewassen versproducten blijven over het algemeen veel langer houdbaar. Zolang ze maar droog en donker bewaard worden.

Dit waren mijn 5 tips om te portioneren. Hopelijk heb je er wat aan! Wat is jouw gouden #portionerentip? Laat het me weten ⬇️ Jullie input helpt mij om mijn blogs te verbeteren!

Groetjes,
Sandra – oprichter De Streekboer

Geef een reactie

whatsapp knop