De tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra

Hoi Sandra,

 

Ook toevallig dat jouw brief over bokjesvlees ging en wij zaten te smullen van een gevulde patisson (van de Tuin van de Toekomst) vol groente (van Yn’e Sinne Farm, It griene Libben, en it griene strân) maar ook met lamsgehakt (van Hoeve Hoogland) en geitenkaas (van Doetie’s geiten)…

Wij zijn zelf typische flexitariers. Dus wij eten inderdaad eieren, zuivel en vlees. Maar dan wel selectief… Toch snap ik dat het lastig is als je uit principe hebt gekozen geen dierlijke producten te consumeren om hierover geen prikkende opmerking te maken… Dat is dan ook prima natuurlijk, het houdt ons wel lekker scherp. En dat is wat we willen! Ik schreef er het blog van de week over.

Wat je de ander over eerlijk en gezond eten vertelt is afhankelijk vanuit welk raam je kijkt. Er zijn meerde wegen naar Rome zeggen wij altijd. Door elkaar te blijven verwonderen met vragen en ervaringen blijven we in de leer-stand en dát maakt het leven en de wereld mooier denken wij!

Pattision

Die ingewikkelde situaties vragen wel om tijd. Tijd om de ideeën er achter toe te gaan lichten. Dat was nou net ook één van de redenen om het ‘Vrienden van‘ programma op te zetten. Want hoe gaaf zou het zijn als je op excursie naar de kleinschalige boeren en tuinders zou kunnen gaan met elkaar?! Door corona is dat allemaal een beetje blijven liggen helaas. Dat komt wel weer hoor, later als dit allemaal voorbij is. Want het gaat weer voorbij, dat is zeker!

Maar inmiddels is het wel mogelijk om Vriend van de winkel te worden. Ik heb er vorige week onze eigen klanten al over verteld!  En de eerste kaartjes zijn ook al verkocht. Zo leuk om te merken dat het ook werkt. Haha, ik ben niet zo technisch en met scannen van barcodes hadden we tot nu toe nog niet gewerkt. Er zitten nu eenmaal niet zoveel streepjescodes op onze producten. Dat heb je met dat kleinschalige. Dat we nu iets te scannen hebben voelt grappig genoeg ook weer als een soort van groeistap. Het wordt steeds professioneler.

Samen met onze klanten genieten we van dit soort momentjes in de winkel. Juist nu het in de wereld om ons heen allemaal weer wat minder zonnig wordt moeten we er in de winkel de moed in houden. De vlaggetjes van onze verjaardag laten wel lekker hangen! Het heeft wel iets. We hopen dat met dit kleine vrolijke dingetje ook alle klanten de bright side of life blijven zien. En dat we weer even saamhorig als in het voorjaar de schouders er onder blijven zetten. Als het aan jullie en ons ligt zeker wel!

Zorg goed voor elkaar en jezelf en tot de volgende maar weer!

Liefs Monique


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop