Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

De recepten zijn voor 3 á 4 personen.

Inhoud kleine groentetas:

Conference peren
Oesterzwam
Paprika rood
Bosje snijbiet
Uien

Inhoud grote groentetas: 

Conference peren
Chinese kool
Bospeen
Snijbiet
Paprika rood
Clementine mandarijnen
Gele uien
Oesterzwam 150gr

Recept kleine groentetas: Pasta Bietole (snijbiet)

  • Pasta
  • 2 stronken snijbiet
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Parmezaanse kaas, grof gemalen
  • Olijfoliepeper en zout

Snijbiet

  1. Als eerste was je de snijbiet, snij hem vervolgens in stukken. Daarna kook je de paste volgens de beschrijving op de verpakking. Doe hier naar smaak zout en een scheutje olijfolie bij.
  2. Bak vervolgens in een grote pan de knoflook en een gesnipperde uitje goudbruin. Voeg daarna de snijbiet samen met wat peper en zout toe. Bak dit nog even door, ondertussen kan je de Parmezaanse kaas in grove stukken raspen.
  3. Wanneer de pasta klaar is giet je deze af. Deze bak je vervolgens kort mee met de gebakken snijbiet. Voeg vlak voor het serveren nog wat extra

 

Recept Grote groentetas: Chinese koolstamppot met spekjes

  • 750 gram kruimige aardappels
  • Nasikruiden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 lente-/bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram mager gerookt spek
  • 0.5 Chinese kool
  • 0.5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel ketjap manis

  1. Als eerste schil je de aardappelen en kook je ze tot dat ze gaar zijn, voeg eventueel naar smaak zout toen. Doe ondertussen de nasikruiden in een kleine kom en voeg een beetje warm water toe, roer dit goed door.
  2. Snij vervolgens de bosui in ringetjes en snipper de knoflook. Verhit vervolgens de olijfolie in een pan en bak de bosui, knoflook en spekblokjes.
  3. Snij de Chinese kool in repen en voeg deze toe aan de pan. Vervolgens voeg je de nasikruiden, kerriepoeder en ketjap toe, roerbak dit nog ongeveer 5 minuten.
  4. Stamp de gare aardappelen fijn tot puree en schep het koolmengsel er doorheen.

*Tip, serveer de stamppot met gebakken uitjes

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

whatsapp knop