Bestellen met 20% korting? Word lid of log in als lid

Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

De recepten zijn voor 3 á 4 personen.

Inhoud kleine groentetas:

Elstar appels
Oranje pompoen
Groenselderij
Bieten
Aardappel

Inhoud grote groentetas: 

Satsuma mandarijnen
Elstar appels
Spitskool
Gele bieten
Chioggia bieten
Oranje pompoen
Groenselderij
Mini Romana mix
Bosui

Recept kleine groentetas: Gevulde pompoen met geitenkaas en gehakt

  • 1 oranje pompoen
  • 1 zoete aardappel
  • een paar tenen knoflook
  • 1 ui
  • gerookte paprikapoeder
  • (olijf-)olie, peper en zout
  • een liter groentebouillon

Oranje Pompoen

  1. Als eerste verwarm je de oven voor op 200 graden. Ondertussen bekleed je de bakplaat met bakpapier. Snijd vervolgens de pompoen in parten, de schil mag blijven zitten. Snijd de zoete aardappel in plakken en de ui in stukjes. De knoflookteen laat je heel, anders verbranden ze in de oven.
  2. Leg alle groenten op de bakplaat en besprenkel deze met wat olijfolie. Voeg naar snaak peper en zout toe. Doe de bakplaat vervolgens 30 minuten in de oven en schep de inhoud af en toe goed door.
  3. De groentebouillon breng je ondertussen aan de kook. Wanneer de groenten klaar zijn voeg je deze toe aan de groentebouillon. Breng het geheel nogmaals aan de kook en laat dit zachtjes opstaan tot dat de groente zacht wordt. Wanneer de groente al zacht is, is het voldoende het gehaal alleen aan de kook te brengen. Pureer daarna alles met de staafmixer en laat dit nogmaals koken. Je kan de soep eventueel op smaak brengen met zout en gerookte paprikapoeder.

 

Recept Grote groentetas: Penne met bosuitjes en hamrepen

  • 500 gr champignons
  • 400 gr penne
  • 250 ml kookroom
  • 150 gr hamreepjes
  • Bosui
  • Knoflookteentjes
  • 2 uien
  • 1 eetlepel roomboter

  1. Kook als eerste de pasta (penne) tot dat deze klaar is. Snijd ondertussen de uien in halve ringen en pers 3 knoflookteentjes fijn. Maak daarna de champignons schoon en snijd deze in stukken.
  2. Verwarm daarna een beetje boter in een wokpan op het vuur. Bak de uien en knoflook in de pan totdat ze mooi goudbruin zijn. Doe daarna de champignons er bij en bak deze 5 minuten mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer alles goed door. Voeg nu de hamreepjes toe aan de roomsaus. De bosui snij je in ringetjes, deze voeg je ook toe.
  3. Giet de pasta (penne) af en laat deze goed uitdruppen. De penne voeg je nu toe aan de gemaakte roomsaus. Kook dit nog eventjes in de pan zodat alles goed door elkaar trekt.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie