YES! Het eerste afhaalpunt van De Streekboer is een feit. Vanaf deze week kunnen inwoners van Gorredijk de lekkerste streekproducten in hun eigen dorp ophalen. Met het inrichten van een afhaalpunt hopen we de vraag van klanten naar bezorging dichter bij huis te kunnen beantwoorden. Gorredijk is onze testlocatie: bij succes volgen meerdere afhaalpunten.

Het afhaalpunt aan de Hoofdstraat 98 te Gorredijk
Het afhaalpunt aan de Hoofdstraat 98 te Gorredijk

De afgelopen weken hebben we verschillende klanten gevraagd wat ze vonden van De Streekboer en welke verbeteringspunten ze zagen. Een punt dat duidelijk naar voren kwam was de nabijheid van verzamelpunten. Het is prachtig dat alle producten uit de streek op één locatie worden aangeboden maar elke week naar Nieuwehorne, Joure of Leeuwarden afreizen als je tien kilometer verderop woont en een supermarkt bij je om de hoek zit is gewoon een drempel.

Logisch. De afgelopen weken hebben we dan ook heel hard nagedacht over hoe we iedereen het beste tegemoet kunnen komen in de vraag naar streekproducten dichterbij huis. Naar aanleiding van ons laatste blog hebben vele van jullie ons erg meegeholpen door het aandragen van ideeën. Vele varianten passeerden de revue. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we maar gewoon moeten gaan testen met de ‘Gorredijk-variant’. Dit gaan we testen, zo nodig bijschaven en bij succes uiteraard uitbreiden naar bijvoorbeeld (maar niet uitsluitend!), Oudehaske, Stiens, Oldeberkoop of Goutum.

De Gorredijk-variant: zo werkt het

De grote vraag is natuurlijk hoe het nu precies te werk gaat op het afhaalpunt. Het is niet mogelijk de boeren naar tien plekken op één avond te laten komen. Daarom hebben we besloten rondom verzamelpunten afhaalpunten in te richten. Het is idee is dat één verzamelpunt in de toekomst meerdere afhaalpunten krijgt. Momenteel testen we dit uit met het afhaalpunt in Gorredijk. Het afhaalpunt in Gorredijk is aangesloten bij het verzamelpunt in Nieuwehorne. Klanten bestellen dus via de website van Nieuwehorne. Bij het afronden van de bestelling klikken ze alleen aan dat ze de bestelling niet in Nieuwehorne maar in Gorredijk af willen halen.

Zo geef je aan dat je je bestelling in Gorredijk wilt afhalen
Zo geef je aan dat je je bestelling in Gorredijk wilt afhalen

Op het afhaalpunt staat een enthousiaste liefhebber van De Streekboer. In het geval van Gorredijk is dit Kiki. [Ben je ook zo’n enthousiaste liefhebber en lijkt het je nu al wat om een afhaalpunt op te zetten laat het ons weten!]

De boeren van Nieuwehorne (en van Gorredijk) nemen de bestelde producten mee naar het verzamelpunt in Nieuwehorne. De Streekboer brengt de producten vervolgens naar het afhaalpunt in Gorredijk. Daar staat Kiki klaar om de producten in ontvangst te nemen. Bestelde klanten in Gorredijk kunnen vervolgens bij haar aanbellen om de producten op te halen. De betaling wordt vervolgens op dezelfde manier verwerkt als dat momenteel al gebeurd op de verzamelpunten.

Wij zijn heel benieuwd hoe het er donderdag aan toegaat in Gorredijk. We horen het ook graag van jullie want, zoals gezegd, bij succes zullen we dit concept zeker uitbreiden!

PS: Wij zullen binnenkort een online enquête versturen naar alle Streekboer klanten. Graag horen we namelijk (anoniem) van jullie wat er goed is en wat er beter kan/moet! Invullen zal heel fijn zijn!

Geef een reactie

whatsapp knop