Wow, wat een aangename verrassing! Vrijdagavond zaten Janco en ik nietsvermoedend in de Lawei in Drachten. Vanuit het Iepen Mienskipfûns, waar we vorig jaar een subsidie van hebben ontvangen, en de organisatie van de Culturele Hoofdstad 2018 waren we uitgenodigd de bijeenkomst bij te wonen. De vijftien beste projecten die in 2015 een bijdrage hebben ontvangen uit het Iepen Mienskipfûns zouden die avond worden beloond met een bedrag van 2018 euro.

Nietsvermoedend zaten wij in de zaal. Er werd ons wel gevraagd of we genomineerd waren. Eerlijk gezegd hadden we geen idee of we bij de laatste selectie van genomineerden zaten. Omdat we verder niets meer over de prijsuitreiking hadden gehoord, gingen we er eigenlijk vanuit dat de prijzen naar anderen zouden gaan. Tot onze grote verbazing werden we door gedeputeerde Sietkse Poepjes opeens op het podium geroepen. Daar kregen we de een cheque ter waarde van 2018 euro in de handen. Wat een geweldige en welkome verrassing!

Op naar crowdfunding

Toch houdt het hier niet mee op. Het geldbedrag was zeer welkom. Om verder te groeien met De Streekboer zijn echter meer investeringen nodig. Ons doel voor 2016 is om nog veel meer mensen de kans te geven op een leuke en gemakkelijke manier toegang te krijgen tot lokaal en eerlijk voedsel. Daarom gaan we in 2016 het aantal verzamelpunten in Noord-Nederland uitbreiden van drie naar tien.

Bouw jij mee aan de toekomst van De Streekboer?

Om de kosten van het afreizen naar alle nieuwe lokale boeren, het op de foto zetten van alle producten, het inrichten van de website en het opzetten van de verzamelpunten te kunnen bekostigen, zullen we binnenkort van start gaan met crowdfunding. Ons doel is om in totaal 50.000 euro op te halen. Iedereen die wil, kan ons helpen. Het leuke is dat je er zelf ook wat aan over houdt. Niet alleen kun je door te investeren lekkere, verse en ambachtelijke streekproducten (blijven) kopen, ook krijg je je investering terug met een aantrekkelijke rente. Je slaat dus twee vliegen in één klap.

Heb je nog wat geld op de bank staan? Laat het ons alvast weten!

De details van de crowdfunding zullen later openbaar worden gemaakt. Ben je nu al zeer enthousiast, wil je alvast meer weten en/of heb je dus nog wat geld over waar je op de bank amper rente voor krijgt, laat het ons weten! Plaats een reactie hieronder of mail ons via info@destreekboer.nl. Dan zorgen wij ervoor dat we contact met je opnemen.

Geef een reactie

whatsapp knop