WC-rol cadeau… maar waar kan ik het kopen?
‘Ik wil even iets zeggen… Die wc-rol, die we twee weken terug kregen, die is inmiddels wel op enne, tussen ons gezegd en gezwegen…. Hij veegde inderdaad wel erg prettig…’

Schermafbeelding Om ..

Ik kreeg er een vette knipoog bij. Ik begrijp dat deze klant niet meer kon wachten om de eerste bestelling te doen! Gelukkig hebben we goed nieuws: de wc-rollen bieden we vanaf nu aan in de winkel. We kozen niet zomaar voor The Good Roll. The Good Roll is namelijk een van de weinige wc-papier merken met een goed verhaal.

De missie van The Good Roll
The Good Roll maakt wc-papier met een missie: wipe right, change lives. Maak het verschil door het kopen van een goede wc-rol. Hoe? The Good Roll bouwt met een deel van hun winst toiletvoorzieningen in Ghana. Vooral bij scholen zodat ook de meisjes naar school kunnen. Heel belangrijk dus.

Doordat ze in Ghana zagen dat de boeren wel wat hulp konden gebruiken is het idee ontstaan om wc-papier van bamboe te maken. Van bamboe wordt de grond vruchtbaarder. Door het wortelen van de planten houdt de grond beter vocht vast dus áls het er regent kan het regenwater beter worden opgenomen waardoor een jaar later de bodem veel vruchtbaarder is voor gewassen voor de lokale bevolking. Boeren verbouwen nu dus om toerbeurt bamboe waardoor ze het jaar daarom weer beter in staat zijn om andere gewassen te verbouwen. Ook voor de bamboe krijgen ze natuurlijk geld. Door het niet een hoofdproduct te maken zorgen we ervoor dat productie op vruchtbare grond in eerste instantie voor menselijke consumptie is. Kortom, dit is een manier van werken die klopt als een bus!

Bamboe dat is toch slecht voor het milieu?
Nu hoor ik je gelijk denken: ‘Bamboe, daar was toch iets mee met chemicaliën en het had mogelijk toch iets met het kappen van oerbos om deze wonder grondstof snel in grote hoeveelheden tot onze beschikking te hebben?’

Dit klopt helaas vaak als het om textiel gaat. Kijk er de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde maar eens terug. Bij het vervaardigen van wc-papier is dit chemische proces niet nodig gelukkig. En het kappen van oerbos doen ze zeker ook niet om de producten van The Good Roll te produceren. De teelt gebeurt alleen op plekken waar het sowieso al staat en niet gebruikt wordt om er daarna dus zelfs meer landbouw grond aan over te houden.

Bamboe versus papier wc-rollen
Waarom heeft The Good Roll gekozen voor bamboe en niet het Europese recyclede papier waarmee ze begonnen zijn? Dat komt omdat de prijs van gerecycled papier op het moment de pan uit rijst. Een rol wc-papier zou dan wel heel kostbaar worden. Dus werd er gezocht naar een alternatief. En dat bleek bamboe te zijn.
Ze zeggen zelf dat het bamboe papier zacht, soepel en sterk is. Als jij dat ook hebt ervaren bij die ene rol die je van ons hebt gekregen dan kun je het vanaf nu bij ons inkopen. Nog niet alles wat we willen verkopen is binnen maar het begin is gemaakt. We hebben nu:

  • een 6 pak wc-rollen (deze zijn helaas nog zonder die leuke wikkels),
  • Er zijn keukenrollen per twee (wel met die leuke wikkels)
  • en tisseus.
  • Binnenkort komen er nog wc rollen per 4 wel met wikkel
  • En keukenrol per drie juist dan zonder wikkel.

Lekker ingewikkeld hè? Het komt er op neer dat we van start zijn en jou naast de lokale producten weer iets kunnen aanbieden waar je anders toch nog voor langs een andere grootgrutter zou moeten. Met deze extra omzet help je ons juist wel met ons belangrijkste doel: Lokale boodschappen rechtstreeks van de boer voor jouw beschikbaar maken. De extra omzet is heel belangrijk om het geheel te ondersteunen.

Dus wij zeggen: Rollen maar!!!

Geef een reactie

whatsapp knop