Buurtkok
Het hele team van de Buurtkok

“Ik weet dat het goed is om zelf je maaltijd te maken, van onbewerkte producten, vooral met groenten en kruiden enzo. Dus dat hoef je mij niet meer uit te leggen. Als ik een kant-en-klaar maaltijd bedoel, dan bedoel ik dus eigenlijk een maaltijd zoals ik hem zelf zou maken, maar dan dus kant-en-klaar. Oh ja, en ook liefst met lokale en biologische ingrediënten natuurlijk… Ik weet het, ik heb veel noten op mijn zang. Want ik wil ook nog het liefst vegetarisch…

Dus… Bieden jullie dat ook aan in de webshop van De Streekboer?”

Ik ken haar, haar man en hun actieve kinderen, dus ik snap maar al te goed wat ze bedoelt. Druk, druk, druk is ook niet gezond, maar helaas voor velen van ons wel de realiteit.

Om dat probleem een heel klein beetje te verzachten hebben we sinds twee weken een oplossing: De Buurtkok uit Heerenveen is onze nieuwe leverancier! En daar zijn we heel trots op! Want wat een bijzondere onderneming is dat! Ik vertel je graag even wat meer.

Stichting de Buurtkok

Simon en zijn vrouw hebben na de verkoop van hun voormalige bedrijf Stichting de Buurtkok opgericht. Ze wilden niet meer alleen werken voor nog meer geld. Ze wilden betekenis toevoegen aan hun werk. Zij zien, net als wij, dat gezond eten niet voor iedereen is weggelegd. En dat is eigenlijk te gek voor woorden.

Daarom gaat een deel van de opbrengst naar maaltijden die worden weggegeven via de voedselbank of worden verkocht met een mooie korting aan mensen met een smalle beurs. Er gaat sowieso geen enkele maaltijd weg omdat die niet meer houdbaar is. Ruim op tijd gaan ze dan in de vriezer zodat ze veel langer houdbaar zijn en hun weg kunnen vinden naar mensen die een maaltijd nodig hebben.

Drie keuzes
Er zijn elke week drie maaltijden waaruit je kunt kiezen. De ingrediënten zijn zo veel als kan biologisch en liefst dus ook nog uit de buurt. Helemaal passend bij De Streekboer dus. En omdat ze, net als wij, zelf het maatschappelijk doel hebben om gezond voedsel een eerlijke prijs te geven en bereikbaar voor iedereen te laten zijn, zijn wij zo trots dat wij nu ook deze maaltijden mogen verkopen voor deze bijzondere nieuwe leverancier!

Met het kopen van een maaltijd zorg je dus niet alleen voor jezelf dat je gezond en lekker eet. Ook iemand anders kan hierdoor goed gevoed worden.

Dus door zelf lekker en gezond te eten maak je voor een ander het verschil. Zo zou het moeten zijn, toch? En zo is het nu dus ook.

Geef een reactie

whatsapp knop