Ik moet eerlijk zeggen… ik twijfelde wel om mee te doen. Want hoe tof is het dat en club in een week tijd 30.000 meloenen kan redden? Dan kun je wel wat! Waarom doen wij dat toch niet mee aan reddingsacties? En wat heeft het met onze bananen te maken? Een beetje meer achtergrond Begin […]
Je denkt dat je alles goed voor elkaar hebt totdat een regeltje bepaalt dat alles waar het woord ‘stikstof’ in voorkomt wordt lamgelegd. Dat is heel in het kort wat Doetie van Doetie’s Geiten is overkomen. Alles lag in concept klaar totdat de provincie niets meer mocht goedkeuren. En toen kwam er een verzoek tot […]
De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten en tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week een recept van Rineke om zelf burgers te maken. Ingrediënten Basis Burgers harde groente (bijvoorbeeld de koolrabi) of paddenstoelen (zoals Oesterzwammen) belegen kaas (of verkruimelde geitenkaasblokjes) speltvlokken peper en zout naar […]
Vorige keer had ik een recept voor een stoofpotje. Dit keer ook een soort eenpansgerecht, maar dan uit de oven: Moussaka. Het is wel wat meer werk, vooral wanneer je nog nooit zelf bechamelsaus hebt gemaakt, maar de moeite waard, want zóóó lekker dit! Ingrediënten Moussaka 2 aubergines, in dikke plakken 300 gr vastkokende aardappels, […]
Weet je wat ik zo fijn vind aan het zomerseizoen? Dat je zo verschrikkelijk veel kunt eten. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik zal het uitleggen. Afgelopen week bekeek ik een documentaire over de zogenaamde ‘Blue Zones’. Dit zijn vijf plekken op de wereld waar de inwoners bovengemiddeld oud worden. Hoe dat kan […]
De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week een recept van Tally uit haar boek “Het totaalrecept”. Een boek dat ze schreef omdat ze zelf ook iets zocht om duurzaam op een gezond gewicht te blijven. Haar achtergrond in het […]
Van een kletsnatte lente tot bijna 30 graden eind juni. Wat betekent het natte voorjaar voor onze fruit- en groentetelers en wat voor gevolgen heeft dat voor de producten? We deden een belrondje. Jaap Wilman van Broersma State uit Engwierum heeft de eerste aardappelen al uit de grond. De aardappelen moesten echter vaak bespoten worden. […]
Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Schil de bietjes en kook of stoom ze gaar. Je kunt ze ook koken in de schil […]
De eerste blauwe bessen zijn klaar om geoogst te worden. Vader Jan en zoon Henk zijn de komende weken weer dag en nacht in touw om al het blauwe pracht wat aan de struiken zit voor ons te oogsten. En dat gaat niet zonder slag of stoot… Het afgelopen jaar hebben Jan en Henk flink […]
De komende tijd vindt je in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma. Deze week weer een recept van Tally uit haar boek “Het totaalrecept”. Een boek dat ze schreef omdat ze zelf ook iets zocht om duurzaam op een gezond gewicht te blijven. Haar achtergrond in […]