Tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra 

Hoi Sandra,

Wat was het echt heel tof om op deze manier in het NRC te staan. Dat hebben we samen toch maar weer mooi voor elkaar gekregen. We hebben heel veel leuke reacties gekregen.

Wij gaan nog Sinterklaas vieren. Of eigenlijk iets van Sinterkerst dan hè? Onze kinderen zijn natuurlijk al een stuk ouder (19 en 17) en ik ben eigenlijk nog de enige bij ons thuis die in Sinterklaas gelooft ;-). Ik hou zo van de gedichten die bij dit feest horen. Elkaar even in het zonnetje zetten of grappige plagerijtjes verwerken in de gedichten. Gaat bij ons dus nog plaatsvinden. Wat in het vat zit verzuurt niet zeggen ze toch?

Wat een goed initiatief is dat zeg; adopteer een boom! Jammer hoor dat dat hier in Leeuwarden nog niet is. Hopelijk pikt iemand het volgend jaar op. Wij willen als straat ook alleen duurzame kerstbomen. Vorig jaar heeft Aquazoo onze bomen na de feestdagen herplant. Dit jaar willen ze dat niet dus gaan wij nu voor de kartonnen varianten.dennenboom

Eén van onze klanten die ook zo nu en dan gebruik maakt van de uitgestelde boodschappen kwam met het kerstwensen-kerstballen idee aan dat heel goed bij deze kartonnen boom past. Iedereen kan een briefje meenemen (of hier downloaden) met een kerstbal erop. Je kunt daar je wens op schrijven en, als je dat wilt, ook aangeven welk bedrag je doneert aan de uitgestelde boodschappen.

Dat vind ik ook zo leuk aan de ontvangers van die boodschappen. Die zoeken allemaal naar een manier om iets terug te doen voor wat ze gekregen hebben. Weet je nog dat wij laatst de Plus-klas van de basisschool op bezoek hadden en dat we ze een vraag hadden meegegeven? Die kinderen hebben afgelopen week hun plannetje gepresenteerd aan ons. Zo leuk om te ontdekken hoe creatief ze zijn en hoeveel van die ideetjes we gaan gebruiken in die duurzame kerstboom in de winkel!

Dit jaar valt kerst wel heel mooi in het weekend. Dat is fijn voor de winkel. Wij hebben ook besloten om na een jaartje doorwerken zonder vakantie tussen Kerst en Oud en Nieuw de deuren eventjes dicht te houden.

Wij gaan dus geen kerstmenu’s enzo aanbieden. Dat doen andere al en misschien wel veel beter dan dat wij dat doen.

Wij gaan in de laatste dagen vóór Kerst tassen maken met de bewaargroenten die wij dan nog op voorraad hebben zodat iedereen die ons dat weekje moet missen toch zijn duurzame boodschapjes al in huis heeft. Zo hebben wij voor de feestdagen alle kwetsbare producten verkocht (goed tegen de voedselverspilling) en hoeft niemand stress te hebben om die tussenliggende dagen te overleven (goed voor jou om echt lekker van de kerstvakantie te genieten) en zo hebben wij tijd om even op te laden en vanaf dinsdag 5 januari weer fris en fruitig voor iedereen klaar te staan. Win-win-win weer. Lees hierover ook ons blog van de week.

Liefs Monique


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop