Nederlanders eten veel rijst. Eind 2018 kwam het breed in het nieuws: “Kinderen krijgen teveel van het schadelijke arsenicum binnen door rijst”. Best vreemd eigenlijk dat wij Nederlanders zoveel rijst eten terwijl en veel lokale en voedzamere alternatieven zijn. In de moestuinvlog van Aletta komt een van de alternatieven voorbij. Een tweede, lokale alternatief voor rijst is speltrisotto. Het is een oergraan dat zich op dezelfde manier laat bereiden als risotto. Rijk aan voedingswaarde en volledig lokaal geproduceerd!
In het dagelijks leven is Aletta patholoog. Tijdens haar studie geneeskunde en in haar dagelijkse werkzaamheden komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de vrije tijd die ze heeft naast haar drukke baan – gezinnen meer bij te brengen over (gezonde) voeding. Vandaar dat ze wekelijkse vlogt over eigen eten kweken in de moestuin en gezond koken met streek(boer)producten. Kijk je mee?