De komende tijd vinden jullie in de rubriek “Koken met fans” afwisselend recepten, tips en boodschappenlijstjes van Tally, Rineke en Wilma.
Deze week weer een recept van Tally uit haar boek “Het totaalrecept”.
Vegetarische zomerstamp
Stamppot in de zomer? Ja hoor! Laat je verrassen door de combinatie van de smaken.
De crunchy uitjes maken de smaakbeleving compleet!
Ingrediënten Vegetarische Zomerstamppot
- 450 gram zoete aardappel
- 450 gram aardappelen
- 4 eieren
- 1 rode paprika
- olijfolie
- 1 rode peper
- 1 Chinese kool (spitskool kan ook prima)
- gemberpoeder of tl verse gember geraspt
- 1/2 tl zout
- el honing
- 120 gram belegen kaas
- 4 el gebakken uitjes
Bereidingswijze (30 min)
- Schil de aardappelen en de zoete aardappelen, snijd in blokjes en kook ze gaar in licht gezouten water.
- Kook de eieren halfzacht gaar.
- Was de paprika en peper. Snijd de paprika in blokjes.
- Verwarm een scheutje olijfolie in een wokpan en voeg de paprika
- Snijd de rode peper door midden en verwijder de pitjes en zaadlijsten (tenzij je van heel pittig
- houdt).
- Snipper de peper vervolgens in kleine stukjes en voeg toe aan de paprika en bak mee.
- Snij de harde achterkant van de Chinese kool en snij de kool vervolgens in de lengte door de midden en herhaal dat met de twee helften. Snij in dunne reepjes.
- Was in een vergiet en voeg vervolgens toe aan de paprika en peper.
- Voeg de gember(poeder) toe, ongeveer een halve theelepel zout en de honing en roerbak
- mee met de groenten.
- Snijd de kaas in kleine blokjes van ca 1×1 cm. Giet de aardappelen af als ze gaar zijn, bewaar een beetje kookvocht en doe terug in de pan. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper.
- Roer nu de groenten met het vrijgekomen vocht door de aardappelen.
- Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe.
- Roer de kaas door de stamppot en laat ongeveer 3 minuten staan op laag vuur.
- Pel de eieren en snijd ieder ei in 4 parten.
- Serveer de stamp met een ei en een eetlepel gebakken uitjes.
Meer over het drietal dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:
Tally
💚 Voormalig eigenaar verpakkingsvrijewinkel Potje Met te Surhuisterveen
💚 Leefstijl- en vitaliteitscoach
💚 Kookfan en schrijfster van het boek ‘Het Totaalrecept’, een boek over gezond eten maar vooral over een vitale leefstijl
Rineke
💚 Voedingsexpert
💚 Schrijver van talloze boeken over voeding
💚 Samen met partner Jan eigenaar van Heerlijk Westerwolds Land waar ze hun droom waarmaken: Op agro-ecologische wijze de mooiste producten verbouwen én daar trainingen en lezingen over geven
Wilma
💚 Streekboer chef klantenservice en administratie
💚 Te zien als Streekboer afhaalpuntbeheerder bij de Sluisfabriek in Drachten
💚 Trotse moeder van drie tieners
💚 En bovenal: Onze kantoorfoody met altijd inspiratie voor lekkere en gezonde recepten