Theda en Bertus zijn klanten van het eerste uur. Als Bertus vlak na kerst zijn boodschappen komt halen in de Blokhuispoort en even moet wachten ziet hij een groep studenten. Ze worden rondgeleid en hij ziet zijn kans schoon:

‘Van welke opleiding zijn jullie?’ Hoor ik hem vragen. ‘Van de de Hotelschool’, zegt een jongedame.Scherm­afbeelding Om ..

Nou, en toen nam Bertus het podium! Ik hoorde hem vertellen over het concept van de Streekboer zoals ik het zelf niet beter kan. Eerlijk prijs, met het seizoen mee, sociale contacten, én vooral heel erg lekker!

Inmiddels had de hele groep zich rondom Bertus verzameld en ze vonden het maar wat leuk. ‘Heb je die foldertjes met kerstmenuutjes nog Monique? Ik zag net een stapeltje liggen. Zal ik die even uitdelen?’

En zo geschiede. Inmiddels was hij allang aan de beurt. Ik gaf hem het krat aan met de boodschappen en babbelde verder. ‘Fijne kerstvakantie gehad?’ Ja zekeker! Ik heb voor Theda een kruidenkastje gemaakt wat we al zo lang hadden bedacht. Het is uitschuifbaar!”

Ik weet inderdaad dat Theda graag en goed kookt. Dus dit mooie en handige kastje is voor haar zeker een must! En super leuk natuurlijk dus dat ze haar recept met ons deelt. Ze maakt nu iets met broccoli omdat die toevallig in de tas zat. maar het kan met heel veel andere groenten ook hoor!

Kippenlevers met broccoli 

ImgBoodschappen:

Voor de marinade:

  • Sambal
  • Ketjap
  • Sojasaus
  • Teentje knoflook
  • Klein scheutje sesamolie
  • Zout/peper naar smaak

 

Bereidingswijze

Maak een marinade met sambal, ketjap, sojasaus, knoflook en sesamolie.

Snijd de kippenlevers in kleinere stukjes en laat de kippenlevers minstens een kwartier marineren.

Snijd een klein stukje prei in fijne ringen.

ImgKook ondertussen de broccoli kort en laat afkoelen in koud water. Dep droog.

Snijd de sjalotjes en bak ze kort in de wokpan. Haal de kippenlevertjes uit de marinade en bak ze mee in de wok, 2 à 3 minuten per kant. Als de kippenlevers bijna gaar zijn, wok je de broccoli ook nog mee. Garneer met de preiringetjes en eventueel sesamzaadjes.

Lekker met rijst.

—-

Er zat broccoli in de groentetas en samen met kippenlevertjes maakte ik daar dit gerecht van.  De marinade kun je net zo pittig maken als je zelf wilt. Dat geldt ook voor zout en peper. Wij voegden geen zout toe. Maar dat is een kwestie van smaak.

De meeste producten voor de marinade verkopen jullie (nog) niet. Ik kocht het bij de Odin.

Wij hebben genoten vanavond.

Groet,

Theda Heijs

 

Geef een reactie

whatsapp knop