Leuk nieuws: Sandra is de nieuwe co-host van de Keuken van Groningen podcasts. Dat betekent dat er de komende tijd nog veel meer podcasts aan gaan komen met interessante verhalen van lokale boeren en over lokaal voedsel.

Schermafbeelding  Om ..
Wridzer van Onstaheerd en Bernd van Keuken van Groningen

Wij gaan op bezoek bij Streekboeren maar ook bij boeren die niet aan De Streekboer leveren. Want waarom niet? Zij hebben vaak ook een goed verhaal dat vertelt mag worden. In de eerste aflevering gingen Bernd Kruyt en Sandra op bezoek bij Wridzer Datema van welkomsboerderij Onstaheerd in Sauwerd. We bespreken:

  • De pompoenteelt en waarom dit vaak het eerste gewas is dat wordt verbouwd na de omschakeling naar biologisch
  • De aardappelteelt: Wat is het verschil tussen de manier waarop grootschaligere aardappelboeren het doen en de wijze waarop Wridzer het doet? En: Weet jij wat aardappelvakantie is?
  • De koeien: Wat kenmerkt Limousin koeien?
  • Waarom de combinatie tussen onderwijs en de boerderij zo goed werkt
  • 25 biologisch boeren: Hoe was het in het begin, wat is er veranderd en is er perspectief voor biologisch boeren en biologisch eten. Hebben zij/wij wel echt de wind mee?

Je kunt het luisteren door op de onderstaande link te klikken of naar Keuken van Groningen te gaan op je favoriete podcastkanaal, zoals Spotify.

Geef een reactie

whatsapp knop