Tweewekelijkse brief van Sandra aan Monique

Hoi Monique,

Wat een verstandige keuze om na een jaar hard werken een weekje dicht te gaan tussen kerst en oud en nieuw. Even de tijd nemen om tot rust te komen en te genieten van het samenzijn met elkaar. Dat gunnen wij onze medewerkers ook na een jaar hard werken. Vandaar dat wij ook tussen kerst en oud en nieuw een weekje dicht zijn.

Als ik denk aan kerst, denk ik, naast aan de gebruikelijke kerstboom, het eten en het samenkomen, vooral ook aan het ene moment van het jaar dat alles even stil lijkt te staan. Het lijkt alsof iedereen die niet hoeft te werken deze dagen zich terugtrekt in een bubbel en voor heel even met hele andere dingen bezig is. Opeens worden er in de avond weer spelletjes gespeeld in plaats van tv gekeken. Je kookt de hele dag en ben bewust bezig met samenzijn en met elkaar.

Hoe anders is dat nu. Velen zitten al maanden in een bubbel en snakken er juist naar om er weer even uit te kunnen stappen. Er is tijd genoeg geweest om te reflecteren, graag wil iedereen weer in actie komen. En dan hebben we het nog niet eens over de velen die economisch of lichamelijk getroffen zijn door Corona.

kerst2020

Het voelt dan ook een beetje raar om te vertellen over onze week bij De Streekboer. Het was namelijk een van de drukste van het jaar. We brachten ruim zeshonderd bestellingen en bijna duizend kerstpakketten weg. Vanwege de nieuw aangekondigde maatregels moesten ruim 600 daarvan opeens thuisbezorgd worden. Ik noem het omdat het me zo trots maakt op ons team. Op dit soort momenten worden de moeders, vaders, broers, zussen, zwagers, zonen en zusjes van vriendinnen van eenieder opgetrommeld om te komen helpen. Zonder gekheid: het is geen willekeurige opsomming van persona’s. Al deze hulp is de afgelopen week bijgesprongen. Wat fantastisch dat we dit samen kunnen doen. Het geeft een ongelooflijk gevoel van saamhorigheid. Ik hoop dat we ons dat ook tijdens het kerstdiner realiseren.

Het is een bijzonder jaar geweest. Maar onlangs de verdeeldheid die het helaas ook gecreëerd heeft, heeft het gelukkig op lokaal niveau ook veel saamhorigheid gerealiseerd. Denk aan iedereen die tijdens de eerste golf zich massaal aanmeldde als boodschappenhulpje, denk aan alle zorgbuddies en denk aan eenieder die nu net even iets meer naar de ander omkijkt: gewoon om te checken of alles nog goed gaat. Mijn wens is dat de ellende snel voorbij is maar dat we het moois dat saamhorigheid inhoudt zullen koesteren. ❤️

Lieve Monique, ik wens jou, Ronny en de kinderen hele fijne feestdagen. Geniet van de rust die het weekje dicht je biedt en van al het moois om je heen.

Liefs,
Sandra


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop