Bestellen met €5,50 korting? Word lid of log in als lid

Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

Inhoud kleine groentetas:

Uien
Alfalfa kiemen
Rode kool
Conference peren
Rode bieten

Inhoud grote groentetas: 

Rode kool
Winterpostelein
Rode bieten
Knolvenkel
Gele uien
Alfalfa kiemen
Rode boskoop
Navel sinaasappel
​​​​​​​Conference peren

Recept kleine groentetas: Bietensalade met walnoten, feta en appel

Geschikt voor 3 á 4 personen. 

  • 500 gram rode bieten
  • 1 appel
  • 12 walnoten
  • 150 gram feta
  • Blaadjes verse munt
  • Balsamicoazijn

  1. Schil als eerste de rode biet, snij deze in stukjes en kook deze gaar.
  2. Wanneer de rode bieten gaar zijn laat je deze afkoelen.
  3. Snij ondertussen de appel in blokjes en hak de walnoten in grove stukken.
  4. De feta breek of snij je in kleine brokjes.
  5. Wanneer de rode bieten zijn afgekoeld meng je alles door elkaar. Giet vervolgens de balsamicoazijn over de salade naar smaak.

 

Recept Grote groentetas: Pasta carbonara met salade van venkel, winterpostelein en alfalfa

Geschikt voor 4 personen.

  • 400 gram spaghetti
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200 gram spekjes
  • 1 bakje alfalfa
  • 1 venkel
  • 1 sinaasappel
  • 1 zakje winterpostelein

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook.
  2. Maak ondertussen alvast de salade. Snijd de sinaasappel in blokjes en de venkel in dunne reepjes. Meng de winterpostelein en alfalfa. Breng het op smaak met azijn en olijfolie.
  3. Bak de spekjes in een pan. Voeg na 4 minuten de gehakte knoflook toe. Bak dit nog ongeveer 2 minuten mee.
  4. Kook de pasta gaar.
  5. Kluts de eieren met de kaas en flink wat peper door elkaar.
  6. Giet de pasta af wanneer deze gaar is. Meng de spekjes en het vet van de spekjes door de pasta. Meng ook het eimengsel door de pasta. Zet de pan niet meer terug op het vuur. Doe er eventueel nog peterselie doorheen. Je kan het geheel eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.

 

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

whatsapp knop