Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

De recepten zijn voor 3 á 4 personen.

Inhoud kleine groentetas:

Santana appels
Regenboogpeen
Prei
Kastanje champignons

Inhoud grote groentetas: 
Zie kleine groentetas + extra:

Druiven Italia
Bloemkool
Knolselderij met loof
Puntpaprika

Recept kleine groentetas: Regenboogwortelschips

  • regenboogpenen
  • peper en zout
  • eventueel: olie

Regenboogpeen

  1. Schaaf de penen met een dunschiller in zo dun mogelijke plakjes
  2. Als je een frituurpan hebt, frituur je de plakjes lichtbruin in de pan (3 à 4 minuten op 180 graden). Bestrooi de plakjes met wat peper en zout nadat je ze er uit gehaald hebt.
  3. Heb je geen frituurpan? Besprenkel de plakjes dan met olie, peper en zout en bak ze op een bakplaat in 10 min (200 graden) knapperig.

 

Hollandse ovenschotel met bloemkool

  • Bloemkool 400 gram
  • Spekjes 250 gram
  • Prei 200 gram
  • Krieltjes 700 gram
  • Crème fraiche
  • 2 eieren
  • Tijm (één snufje)
  • Geraspte kaas
  • 1 theelepel mosterd
  • Peper en zout

  1. Verwarm eerst de oven op 200 gram. Kook ondertussen de bloemkool en krieltjes 5 minuten voor. Dit kan eventueel samen in één pan. Giet dit vervolgens af. De spekjes bak je in een pan en als ze iets krokant zijn voeg je de prei toe. 
  2. Klop vervolgens de eieren los met de crème fraiche en voeg de mosterd toe. Voeg naar smaak peper en zout en tijm toe. Meng de krieltjes en bloemkool met de gebakken spekjes en prei, doe dit daarna in een ovenschaal.
  3. Daarna giet je het eimengsel  over de bloemkool en krieltjes. Strooi daarna de gerapte kaas er over heen. Zet de ovenschaal nu 30 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de kaas gesmolten is.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

whatsapp knop