Zal ik nogmaals over de Kerst schrijven? Is er niet al genoeg over Kerst gezegd de afgelopen weken? Ik vroeg het me deze week meermaals af. Ik heb ook nog hele mooie verhalen op de plank liggen. Verhalen over zoete aardappelen 🍠🍠: een supergezond product dat veelal van ver wordt geïmporteerd maar voor ons ook lokaal wordt geteeld. En over kiemgroenten. Waarom wij zo blij zijn dat wij die nu in de webshop hebben en waarom het zo belangrijk is dat deze op biologische wijze zijn geteeld. Of het verhaal achter die prachtige gesneden groenten die vanaf nu op de site staan. Maar deze mooie verhalen bewaar ik voor 2020. Vandaag mijn tips voor een gezellige Kerst en inkooptips om volgende week – als wij gesloten zijn – toch met Streekboer producten door te komen.

Zondag en maandag is het gehele team van De Streekboer nog in touw. Zondag zijn we met vier man op kantoor en zullen we ervoor zorgen dat de boeren de lijsten met alle bestelde producten krijgen en dat de kratten, koelboxen etc. in gereedheid worden gebracht voor het inpakken op de maandag. Maandagochtend komen de Streekboeren hun producten brengen en zullen we deze klant voor klant, krat voor krat inpakken. Daarna gaat Ubeey, Janco, Peter en Theo op pad om de Streekboer producten naar de afhaalpunten te brengen. Maaike, Dieuwke en ik blijven op het kantoor achter om de webshop klaar te maken voor de volgende bestelronde en de administratie in gereedheid te brengen. De bestellingen worden bij de klanten geïncasseerd en de boeren moet worden gefactureerd. Daarna is het tijd voor een welverdiende vakantie! Op 6 januari zullen we weer op kantoor aanwezig zijn.

1,5 week geen Streekboer producten. Stiekem baal ik ervan. Maar ik gun het team dat zich stuk voor stuk het afgelopen jaar keihard heeft ingezet voor De Streekboer (Maaike, Dieuwke, Ubeey, Tibor, Albert, Gad, Theo, Marijke, Nienke, Janco) ook heel erg hun vakantie. Want dat is Kerst voor mij. Voor mij gaat Kerst niet om veel eten, om stress omdat je met familie waar je eigenlijk niet mee aan tafel wilt zitten aan de tafel moet zitten of om wie de mooiste outfit heeft. Kerst is gezellig samen zijn en de tijd hebben om dingen te doen waar je anders niet perse aan toekomt.

Nadat ik vorig jaar de feestdagen nog met een klein ventje en een hele dikke buik🤰doorbracht in Hamburg op de boot waar mijn man destijds nog op voer, vieren wij dit jaar voor het eerst Kerst thuis als gezin van vier 👨‍👩‍👦‍👦. We gaan gezellig samen zijn en vooral ook tijd besteden aan met elkaar koken. Aletta – die de afgelopen tijd voor ons vlogde – is ook mijn inspiratie om met de kinderen de tijd te nemen om te koken. Het gaat niet om overdaad maar om het uitproberen van nieuwe, gezonde gerechten om het nieuwe jaar weer met kookinspiratie te beginnen. Mijn doel voor de vakantie is:

Schermafbeelding  Om ..

– Zelf kiemgroenten kweken en me verdiepen in de toepassingen van de kiemgroenten
– Aan de slag met bataten zodat ik jullie volgend jaar ook mijn beste recepten kan delen
– Het bedenken van simpele variaties op de groenten die lokaal alleen in januari en februari te verkrijgen zijn (wortels, bieten, kolen). Zodat we in januari en februari gevarieerd maar toch lokaal kunnen blijven eten!

Dan nog even mijn shoptips om de aankomende 1,5 week zonder Streekboer te overleven:
– Het grote voordeel van de groenten die momenteel lokaal te verkrijgen zijn, is dat ze allemaal lang houdbaar zijn! Bewaar ze op een donkere, droge plek die niet te warm wordt en je kunt er over 1,5 week nog mee koken!
– Voor de niet-vega’s: maak een lekkere Stifado stoofpot waarvan het recept op onze website staat of een heerlijke kerstkip met recept. Garantie voor een paar dagen lekker eten.
– Koop eens droogbonen. Wat een verschil in smaak met de potjes uit de supermarkt. Wel kost het wat meer tijd omdat ze vaak van tevoren een nacht in water moeten wellen. Laten we daar nu net de tijd voor hebben in de vakantie!
– De gesneden groenten die we sinds kort aanbieden, kunnen ook prima in de vriezer.

kerst

Geniet van de dagen die komen en namens het hele team fijne kerstdagen en een heel voorspoedig en gezond 2020 gewenst!

Groet,
Sandra
Oprichter – De Streekboer


WebsitehomepagefotosandraHoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?

Geef een reactie

whatsapp knop