2021: Niemand had een idee wat het ons brengen zou. Voor mij persoonlijk stond het jaar in het teken van nieuw leven. In augustus werd onze dochter Ronja geboren. Ook al is het nummer drie, het blijft bijzonder hoe de wereld om je heen dan even op pauze lijkt te staan en alles om het kleine nieuwe wezentje draait. Het zet je, vooral tijdens de laatste weken van de zwangerschap, ook aan het denken over de toekomt van zo’n kleine. Hoe ziet haar wereld er over tien jaar uit? Wat voor soort boeren bestaan er nog over 10 jaar? Wat voor voedsel eten wij over 10 jaar? Heeft nog steeds de helft van de Nederlandse wereldbevolking overgewicht en lijden dan nog steeds miljoenen Nederlanders aan welvaartsziekten? Ik hoop natuurlijk van niet!Kopie Van Maaltijdbox Nieuwsbrief

Onze missie is nog lang niet volbracht. Ik wil dat alle Nederlandse boeren in 2030 op een manier boeren die volhoudbaar is. De grond(stoffen) worden niet meer uitgeput. De landbouw van 2030 is regeneratief; op een dergelijke manier georganiseerd dat het nog generatie op generatie mee kan gaan.

In 2022 gaan wij met De Streekboer sterk focussen op een eerlijke prijs voor iedereen. Een eerlijke prijs staat wat mij betreft aan de basis van een beter voedselsysteem. Wij moeten alle boeren minimaal de prijs die het kost om de producten te produceren – de kostprijs – plus nog wat extra geven. Het extra kan de boer blijven investeren in duurzaamheid. Op die manier hoeft de boer zich niet langer te richten op het produceren van zoveel mogelijk. Het kan zich gaan richten op de kwaliteit van het product en de bodem. Zo creëren we een systeem dat toekomstbestendig is.

Een betere weg van boer naar bord begint met een eerlijke prijs voor iedereen. Dat wordt onze focus van 2022. Wat ga jij doen in 2022? Ik ben heel benieuwd!

Voor nu in ieder geval nog een fijne tweede kerstdag en alvast een een goed en gezond 2022 gewenst!

Hartelijke groet,
Sandra – oprichter De Streekboer

 

Geef een reactie

whatsapp knop