Tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra 

Hoi Sandra,

Leuke hè al die reacties op de vraag waar mensen over willen lezen.

Het zijn eigenlijk wel een paar hele mooie categorieën!

  • Achtergronden over de leveranciers.
  • Zero waste leven en dan met name single-use plastics verminderen,
  • én recepten, hier liefst uit grootmoeders keuken!

Unnamed ()Nou, daar kunnen we natuurlijk wel wat mee!

Ik ga beginnen met een zero waste tip! En deze keer gaat hij over koffiezetten. En in alle eerlijkheid… Ik moest mezelf er wel wat toe zetten, want ga ik hiermee nou echt heel veel extra impact maken? Het gaat namelijk over een herbruikbare koffiefilter. Ik gebruik altijd al ongebleekte filters die niet in plastic -, maar in een kartonnen doosje zitten. Dus tja, is het dat geviezerik wel waard? Het antwoord is toch ja en ik schreef er een blog over. Op de vroege ochtend (mijn ultieme én uiterst noodzakelijke koffiemoment op de dag) heb ik er zelfs een filmpje over gemaakt! 😉

Hiernaast zie je onze coffee corner. Geen verse koffie te halen (dat kan bij ons in de straat bij Pip’s!) maar wel alle koffie gerelateerde dingen die wij verkopen. En waarom wij in een lokale winkel koffie verkopen? Daarover schreef ik lang geleden al een blog.

Aanbieding!

Iets anders dat ik nog kort even wil aanstippen is toch het feit dat wij deze maand een heuse aanbieding hebben! Dat hebben wij eigenlijk nooit. Want in de korte keten kun je (lees: wil je) geen stuntaanbiedingen doen. Want meestal betaalt de boer daarvoor de prijs. Nou en dat is uiteraard totaal niet de bedoeling!

Maar deze keer kan het dus wel want de Grutte Pier brouwerij ging zelf een 50% actie doen. Nou en tuurlijk doen wij dan mee. Heel tof. Je weet misschien nog dat ik zo ongeveer alcoholvrij leef. Dus echt heel moeilijk om dry january te doen is het voor mij niet. Maar, ik houd ook ontzettend veel van gezelligheid en een fijn borrelmoment laat ik me niet door de neus boren. Maar dan dus wel graag alcoholvrij (of -arm in dit geval.).

Ze hebben hun biertje, wat mij betreft niet geheel toevallig, Vrijheid genoemd. De vrijheid om te genieten zonder dat het je gezondheid schaadt.

Heb ik ook een kort filmpje over gemaakt. Daar ga ik zelfs iets in het Fries zeggen. Nou, gekker moet het niet worden toch?!

En tenslotte, en dan stop ik echt weer hoor, wil ik nog een recept doorgeven. Of eigenlijk meer wat tips over wat je met rammenas kunt doen. Dat is echt zo’n vergeten groente! Die ligt deze week weer bij ons in het schap. Als je hem eenmaal kent dan kom je er zeker weten voor terug!

Veel liefs, Monique


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop