Vanaf mijn vakantieadres in Schotland las ik vorige week stuk voor stuk jullie reacties op mijn vorige blog over kalfjes bij de koe 🐄. Niet geheel onverwacht ging het beide kanten op. Zo ontving ik reacties van vegans die aangaven af te zien van het consumeren van zuivel omdat zij van mening zijn dat koemelk voor kalfjes is en niet voor mensen. Anderen waren van mening dat we absoluut respectvol met dieren om moeten gaan maar dat we kalfjes niet moeten behandelen alsof het mensen zijn.

Verschillende reacties maar wel allemaal geschreven met respect en begrip voor elkaar. En dat vind ik mooi en dat is ook wat ik blijf proberen te doen. Meningen zullen altijd verschillen maar door elkaar te blijven informeren wordt begrip en bewustwording gecreëerd.

Aletta kookt met Streekproducten Aflevering 1: Samen wildplukken en de eerste Streekboer boodschappen uitpakken!

Bewustzijn creëren dat doet Aletta van Moestuincursus ook. In haar werk als patholoog komt ze veel voedsel-gerelateerde ziektes tegen. Telkens weer wekt het haar verbazing hoe vaak er de nadruk wordt gelegd op symptoombestrijding van ziektes in plaats van de preventie daarvan. Dit is voor Aletta de drijfveer om – in de vrije tijd die ze heeft naast haar drukke baan – gezinnen meer bij te brengen over (gezonde) voeding. Iets waar ik meer dan respect voor heb!

Waar ik verhalen over voedsel in woorden deel, doet Aletta het in beeld. Haar missie is om zoveel mogelijk gezinnen te laten zien hoe groente geteeld wordt, hoe het oogstproces verloopt en wat je uit eigen tuin en met streekproducten kunt bereiden. Vanaf deze week kookt ze wekelijks met de lekkerste Streekboerproducten! Kijk jij mee?

Deze week beginnen we direct met 2 vlogs. In de eerste vlog komt je er achter met welke producten Aletta de komende weken gaat koken. In de tweede vlog worden alvast de eerste recepten bereid. Laat je mij weten of je het net zo tof vindt als ik?

Groetjes,
Sandra
Oprichter De Streekboer

Aletta kookt met Streekproducten Aflevering 2: Geitenkaas van Doetie’s Geiten en Speltpasta van Landgoud

Sandra


Hoi! Ik ben Sandra – oprichter van De Streekboer – en het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen aan lokaal voedsel te krijgen. Waarom? Omdat het gezonder en eerlijker is voor iedereen. Bovendien durf ik te beweren dat je er veel gelukkiger van wordt. Daarom vertel ik wekelijks over lokale boeren, producten en alles wat mij raakt over ons voedselsysteem. Lees jij mee?

Geef een reactie

whatsapp knop