Het is een drukte van jewelste bij De Streekboer. Momenteel is er zoveel gaande dat we aan de ene kant best wel een beetje moe zijn en aan de andere kant vreselijk veel energie krijgen van alles wat we doen. Er lopen namelijk twee grote projecten tegelijkertijd: onze crowdfunding en de omschakeling naar het nieuwe Streekboer regioconcept.

Crowdfunding

Het zal de meesten niet zijn ontgaan: De Streekboer is gestart met crowdfunden. Na lang wikken en wegen hebben Janco, Thijs en ik besloten dat dit de beste manier voor ons is om verder te groeien. De Streekboer richt zich op Noord-Nederland. Met Noord-Nederland voelen wij ons het meeste verbonden en wij geloven dat er nog heel veel te winnen valt op het gebied van lokaal voedsel in Noord-Nederland. Willen we echter heel Noord-Nederland kunnen bedienen, dan moeten we eerst investeren. Er moet geld komen voor het aanschaffen van nieuwe materialen voor op de verzamelpunten, denk hierbij aan tafels, vriezers, koelkasten, etc. Daarnaast moet er worden geïnvesteerd in de marketing en in het verbeteren en uitbreiden van de website. Als die basis er eenmaal staat, hebben we een goed, duurzaam verdienmodel om op voort te kunnen bouwen.

www.crowdaboutnow.nl/destreekboer

Zoals jullie weten zijn we jonge ondernemers. We investeren zelf zoveel tijd en geld als we beschikbaar hebben in De Streekboer. Daarmee alleen redden we het echter niet. Daarom hebben we onze financieringsvraag bij alle liefhebbers van lokaal voedsel en van De Streekboer uitgezet. Samen kunnen we het concept namelijk wel goed neerzetten.

En dat blijkt! Wat een geweldige reacties hebben we al gekregen in de eerste week van de crowdfunding. In drie dagen zaten we al over de 50% heen! Wij zijn heel bij met alle streekboeren die ons het vertrouwen geven en mee-investeren. Ook de reacties van klanten zijn hartverwarmend. Voor ons is dit een zeer welkome bevestiging dat wat we doen wordt gewaardeerd en dat dit de goede stap naar een beter voedselsysteem is.

Doorvoeren veranderingen

De plannen voor De Streekboer 2.0 zijn ambitieus maar weldoordacht. We hebben de goede ervaringen van acht maanden De Streekboer in Nieuwehorne, Leeuwarden en Joure meegenomen en wat beter kon aangepast. Hieruit zijn de Streekboer regio’s ontstaan. Streekboer Heerenveen wordt de eerste regio. Vanuit het verzamelpunt in Heerenveen, waar de boeren wekelijks staan, worden ook Akkrum, Gorredijk, Nieuwehorne en Joure bediend. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk mensen in de regio Heerenveen voorzien van lokaal voedsel. Ook worden er intensief gewerkt aan het creëren van beleving op de verzamelpunten. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld een Boer van de Week die een presentatie over zijn/haar bedrijf geeft op het verzamelpunt. Daarnaast proberen we zoveel mogelijk andere geïnteresseerde initiatieven via het centrale verzamelpunt te voorzien van lokaal voedsel. Op die manier streven we ernaar op een gemakkelijke, leuke en eerlijke manier zoveel mogelijk mensen in een regio te kunnen voorzien van lokaal voedsel.

Vertrek Tineke

De wijzigingen in de regio Heerenveen brengen ook personele veranderingen met zich mee. Tineke treedt als beheerder in Nieuwehorne. Wij zijn Tineke heel dankbaar voor alles wat ze voor De Streekboer betekend heeft en zullen haar, en haar spontaniteit en gedrevenheid erg gaan missen. Nou ja missen… helemaal zonder haar doorgaan zullen we natuurlijk niet. Ze blijft voor altijd een van de eerste Streekboer Beheerders. En wellicht komt ze in de toekomst terug of gaat ze hele andere fantastische dingen doen. We gaan het zien!

Groetjes,

Sandra

Geef een reactie

whatsapp knop