Geschreven door Monique

‘Kun je ook afhalen bij de bakker in Stiens? Maar is daar ruimte dan?’

‘Nee, eigenlijk niet maar het is zo ontstaan vanuit een groot hart.’

De verbazing op zijn gezicht is duidelijk af te lezen. Hij haalt er, een paar keer per week, zijn verse brood op. Niels en Annefrouke hebben vorig jaar de bakkerij en de winkel overgenomen van Nico en Aaltje. Sowieso is het geweldig dat een jong stel de warme bakker in een plaats als Stiens in ere weten te houden!

Laatst stond onze college Petra op hun open dag. De mensen in Stiens doen heel bewust hun boodschappen merkte ze. Wat een belangstelling was er! Een heel goed teken dat mensen het zo fijn vinden dat dit soort winkels er zijn en dat ze blijven!

Fecbcef

Nico en Aaltje hadden jaren terug tegen de Streekboer gezegd dat ze wel willen helpen door afhaalpunt te worden. Plaats was er eigenlijk niet voor maar met een beetje goede wil lukte het wel om het achter te plaatsen. ‘Het is maar voor en paar uurtjes per week’ redeneerde ze. ‘Als je elkaar zo kunt helpen moet je dat gewoon zo doen.’

Niels en Annefrouke hebben dezelfde mentaliteit dus ook het afhaalpunt, wat dus eigenlijk helemaal niet past, hebben ze overgenomen.

Niels stipt als echte warme bakker wel een goed punt aan: ‘De klanten die hier komen bestelen ook online hun brood. Maar ik kan het hier verser voor ze leveren’. En gelijk heeft ie. Denk dus zeker ook aan alle extra’s die je hier gelijk kunt kopen.

Onze twee bio-bakkers (Bakker Bolhuis en Bakker van Esch) leveren brood van veelal Nederlandse of zelfs Friese granen en zijn gespecialiseerd in desem brood. Dus het is vaak een bewuste of zelfs principiële keus om dit brood te willen eten. Maar voor al het overige? Niels bakt een prachtig en ruim assortiment van gewoon brood tot heerlijks om te snoepen. Kijk dus zeker ook in hun winkel als je achter je bestelde spullen hebt ingepakt.

Dit soort winkels zijn o zo belangrijk in de dorpen en steden. Die moeten we in ere houden! Niels en Annefrouke doen het geweldig. Ze zijn gedreven en enthousiast om de winkel florerend te houden. Echt super knap hoe ze het stokje hebben overgenomen en heel mooi om te zien hoe succesvol ze er in zijn. Petje af dus!

Wat vind jij belangrijk bij het doen van je boodschappen? Vind jij het zo zo waardevol om kleine ondernemers te behouden door er een groot deel an je boodschappen te doen?

Geef een reactie

whatsapp knop