Dieuwke gaat elke week op pad langs een van onze streekboeren. Deze week bezoekt Dieuwke Natuurtuin ‘t Hummelhûs.

Aflevering 21
Natuurtuin ‘t Hummelhûs
25 februari 2021

Het zonnetje scheen helder aan de hemel en bij ons verzamelpunt in Leek was dit slechts te zien als de schuifdeuren werden geopend om producten te laden of te lossen. Een goed excuus om met twee man sterk af te reizen richting Oudehorne. Samen met Sandra brachten we een bezoekje aan de Natuurtuin van Willem Teun en spraken we elkaar daar buiten aan de picknicktafel.hummelhus

Natuurtuin ‘t Hummelhûs doet sinds dag één van De Streekboer mee. De transformatie die de tuin de afgelopen vijf jaar heeft doorgemaakt is gigantisch. Het perceel is uitgebreid en als pronkstuk is er een enorme koude kas op het erf neergezet. In den beginne was het – net als bij De Streekboer – nog wel eens uitvogelen hoe de producten van de best mogelijke kwaliteit bij de consument te krijgen. Inmiddels heeft Willem Teun veel bijgeleerd: dat zie en proef je. 

De Natuurtuin verbouwt op een paar hectare wel honderd verschillende soorten gewassen: alles onbespoten. De meeste producten zetten ze af via De Streekboer. In de zomer is het assortiment rijk, in de winter wat armer. Dat krijg je op een kleine tuin. Producten die er wel zijn, zijn vaak minder bekend meer onder de consument. Zonde, want er zitten pareltjes van vitaminebommen bij. Samen besluiten we hier wat aan te doen. Willen Teun gaat elke week een pakketje met basisingrediënten en een recept aanbieden. Je kunt het vergelijken met een snertpakket uit de supermarkt. We beginnen deze week met een prachtig pakket wat helemaal bij deze tijd van het jaar pas: een aardpeerpastinaaksoeppakket (mooi scrabbelwoord ;-)) en een aardpeerstamppotpakket. Probeer jij er een?

Hier vind je alle producten en de special van de week van Natuurtuin ‘t Hummelhûs.

Lees je volgende week weer mee? Dan breng ik een bezoekje aan Boerderij Amerijke.

Een reactie op “Bij de Boer: Natuurtuin ‘t Hummelhûs

Geef een reactie

whatsapp knop