Samen moeten we het doen. Daarom is het altijd goed de horizon te verbreden en verder te kijken dan je neus lang is. Dat doen we bij De Streekboer dan ook vrij regelmatig. Deze week was het de beurt aan Wilmer en mij. Samen brachten we afgelopen donderdag een bezoekje aan de Bio Beurs in Zwolle. Wat we stiekem allang wisten werd daar maar weer eens bevestigd: bio is hot, hip, trendy, booming, of hoe je het ook maar wilt noemen. In ieder geval is er vraag naar. Daar speelt iedereen maar wat graag op in.

Goede vissers

Op de beurs waren de wereld aan producenten en aanbieders van biologische producten te vinden. Daarnaast werden er allerlei workshops gegeven. We mochten kennis maken met een aantal mooie producenten die in de toekomst hopelijk ook aan De Streekboer gaan leveren. Eén ervan is Barbara Geertsema. Barbara staat, samen met haar man Jan, bekend als goede visser. Jan en Barbara hebben geen kinderen en geen huis, ze leven op hun vissersboot, en hebben daarom de tijd en de ruimte om ook het verhaal achter de goede vis te vertellen. Dat is uniek. Zeevissers varen veelal op zondagavond uit en komen op vrijdag weer terug van zee. Het weekend staat in het teken van bijslapen en bij het gezin zijn. Hierdoor blijft er voor zeevissers weinig tijd over het verhaal achter het product te vertellen. Jan en Barbara doen dit wel. Dit levert de mooiste verhalen op. Verhalen, die wij graag zouden willen verspreiden.

Compleet assortiment

Onze beheerders zien ook graag dat vis wordt toegevoegd aan het assortiment van De Streekboer. Hiervoor plaatsten we een tijdje terug al een bericht op Facebook. Maar juist doordat vissers veel op pad zijn, bleek het lastig te zijn vissers te vinden die hun vis willen aanbieden bij De Streekboer. Toch lijken er mogelijkheden te zijn ontstaat. Wij zijn voorzichtig positief dat Barbara binnenkort met haar prachtige verhaal in Leeuwarden staat. Ook in Joure begint het erop te lijken dat, wanneer het visseizoen weer wordt geopend, er vis in de aanbieding komt.

Suggesties en tips

Door in te spelen op de vraag van klanten en zelf scherp te blijven op nieuwe mogelijkheden, proberen we een zo compleet mogelijk assortiment aan streekproducten samen te stellen in de webshops. Tips of suggesties voor toevoegingen zijn daarom ook altijd van harte welkom. Ook worden mooie samenwerkingsinitiatieven zeer op prijs gesteld. Zo bakt Bakkerij Tromp uit Leeuwarden nu appeltaart met het eigen meel en de appels van Lauwershof en maakt Tikje Anders ijs van de melk van de koeien van Buurvrouw Durkje: prachtig!

Heb je suggesties of tips, laten het ons dan ook vooral weten. Soms lukt het, vanwege gebrek aan mankracht of financiële middelen, niet om direct met een idee aan de slag te gaan. Weet echter dat goede ideeën niet vergeten worden! We slaan alles op en bewaren het zorgvuldig voor later. Kunnen we direct wat met een goede tip, dan zullen we dat ook zeker doen! Ik sluit mijn blog van vandaag dan ook graag af met dezelfde zin als waar ik ook mee begon: Samen moeten we het doen!

Geef een reactie

whatsapp knop