De tweewekelijkse brief van Sandra aan Monique

Hoi Sandra,

Wat een geluksmomentjes beleven we deze weekenden hè! Vorige week waren we volop aan het schaatsen, sleeën en trotseerden we een ijzig Wad. Nu genieten we buiten van elke zonnestraal. De loopfietsjes worden weer van stal gehaald en gaan het dorp in op zoek naar happy stones. Wat is het een cadeautje dat juist de weekenden de afgelopen tijd zo mooi zijn. De natuur gunt ons een beetje afleiding van al het ‘C-leed’.

Schermafbeelding Om ..

Terugkomen op jouw schapenvachtverhaal van vorige week: ik heb nog een gouden tip! Het jammere is alleen dat je nog wel minimaal een jaar moet wachten voordat je er weer wat aan hebt. Wist je namelijk dat de manier om een schapenvacht te reinigen is om het in witte sneeuw te leggen? Het laat geurtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Een tip voor volgend jaar. 🙈🙈

Om dan ook direct maar een wastip te geven die past bij het weer van dit weekend: hang de was buiten in de zon! Niet alleen ruikt het dan heerlijk, ook is de zon het beste natuurlijke bleekmiddel dat vlekken doet verdwijnen. De tip is voor iedereen van toepassing maar met name ook voor de mede jonge ouders. Vooral onze wasbare luiers smachten altijd naar wat zonlicht.

Dan over voedsel gesproken: Bij de lente denken wij hier ook direct aan een lekker wijntje in de zon. Nu hebben wij – en jullie – al geruime tijd de lekkerste niet-wijn-wijn in het assortiment. Dit is de biologische wijn die Landgoud uit Kloosterburen maakt van haar aalbessen. In december klopte een heuse druivenboer uit Friesland bij ons aan. Als er iemand liefhebber is van wijn, dan is het onze chef inkoop Dieuwke wel! Het duurde dan ook niet lang totdat wij de wijn in ons assortiment opmaken. Dieuwke schreef zelf een stuk over deze unieke Noordelijke wijnboer.

Groet,
Sandra


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop