Vers voor de Voedselbank: Het product dat je koopt maar zelf nooit krijgt!

Supermarkten verspillen steeds minder voedsel: dat is natuurlijk fantastisch nieuws. De keerzijde is dat er minder vers voedsel overblijft voor de Voedselbank. En dat terwijl – door de Corona crisis – meer mensen dan ooit tevoren afhankelijk zijn van de diensten van de Voedselbank. Daarom komen wij in actie! De komende drie weken hebben we wekelijks een product in de shop die jij kan aanschaffen voor de voedselbank. Wij zorgen ervoor dat dit versproduct niet in jouw kratje maar rechtstreeks bij de Voedselbank terecht komt. Hoe? Door alle bestelde producten op de donderdag in Leek te verzamelen en dan rechtstreeks naar de Voedselbank te rijden. De opbrengt delen we uiteraard op de sociale media!

Te gek! Na 1 week inzamelen kunnen we al kilo’s fruit doneren!

Veelgestelde vragen

1. Waarom zou ik doneren?
Voedselbanken kampen met enorme tekorten aan vers voedsel. Juist in deze tijd kloppen veel mensen bij de Voedselbank aan. Ook zij hebben recht op een gezonde maaltijd.

2. Hoe werkt het?
Jij stopt het Streekboer Voedselbank versproduct – te herkennen aan het label – in jouw winkelmandje. Vervolgens zorgt De Streekboer ervoor dat dit product op de eerstvolgende donderdag of vrijdag bij de Voedselbank terechtkomt. Bij Savour in Beetsterzwaag – tevens afhaalpunt van De Streekboer – kun je ook direct doneren.

3. Doen we dit alleen?
Nee, natuurlijk niet! We hebben dit samen met Amber van Savour in Beetsterzwaag opgezet. In de winkel van Amber kun je ook rechtstreeks geld doneren. Wij reken het gedoneerde bedrag vervolgens om in te doneren pakketen. Wil je ook aansluiten als winkel? Laat het ons dan weten!

4. Wie kiest de producten uit?
Dat doen wij in overleg met de Voedselbank.

5. Kan ik ook meerdere pakketten doneren?
Uiteraard, meer dan welkom!

Geef een reactie

whatsapp knop