Bij de Boer: Cranberry Terschelling

Dat de rode besjes waarvan ik elk jaar saus maak op Terschelling groeiden, dat wist ik natuurlijk wel. Als liefhebber van onze prachtige Waddeneilanden weet ik ook dat in elke souvenirwinkel producten te vinden zijn waarin dit bijzondere besje is verwerkt. Maar meer dan dat de bessen in de duingebieden groeien wist ik niet, tot […]

Podcast: Bioschuur Meeden

We hebben een podcast opgenomen bij Bioschuur in Meeden, de leverancier van onze heerlijke biologische eieren. Wist je dat een biologisch eidooier minder donker van kleur is dan een dat van een scharrelei? De reden is ook wel vrij bizar, we behandelen het in de podcast. Heb je ooit gehoord van een erwtjestrein? Ook daar […]

Column: Hoe overheidsfalen onze streekboer de vernieling indraait

Doetie's Geiten

Column eerder verschenen in de Noordelijke wekelijkse huis-aan-huis bladen Als ik iets moeilijk vind bij De Streekboer, dan is het om te zien dat hardwerkende, duurzame boeren keihard worden tegengewerkt. Kleine boeren worden gedupeerd door overheidsfalen en staan compleet machteloos. Dit is het verhaal van Streekboerin Doetie. Sinds de verhuizing van haar geitenbedrijf van Jubbega […]

De Streekboer brengt boer en consument in het Noorden bij elkaar

Rgh

Artikel gemaakt en geplaatst door Economic Board Groningen Volgens de Food100 is Sandra Ronde van der Laan één van de 100 belangrijkste voedselveranderaars in Nederland. Met haar bedrijf De Streekboer zet ze zich in voor het veranderen van het voedsellandschap in Noord-Nederland. Dat doet ze krat voor krat door de producten van ruim 50 boeren rechtstreeks te leveren […]

Bij de Boer: Citrus Sebastia

N

Het is november. Dit betekent dat de vruchtgewassen uit de Nederlandse koude kassen langzaamaan op beginnen te raken. Tomaten, courgettes, komkommers, aubergines; als we het nog willen eten dan moet het nu uit Spanje komen. Hierbij reist (nee, (woord)grapje, rijst natuurlijk) voor ons de vraag; houden we dit nog in de webshop of niet? Deels […]

Bij de boer: Dhana’s Chocolate

Dhana's Chocolate

Dhana’s Chocolate is ontstaan uit een passie voor gezonde en bewuste voeding. Danielle, de oprichtster, kreeg tijdens een reis in 2012 het idee om verantwoorde, maar ook heerlijk smakende chocolade te maken. Wat haar creaties bijzonder maakt, is dat ze volledig biologisch, plantaardig en vrij van geraffineerde suikers, gluten en zuivel zijn. Met cacao van […]

Eten uit het seizoen: pompoen! 🎃 + recept

Een stuk uit 2019 maar nog net zo actueel (onderaan het recept). Wow, wat was ik blij met mijn bestelling van afgelopen week. Met trots deel ik dan ook deze foto. Als ik mensen uitleg waarom ik De Streekboer begonnen ben, vertel ik altijd dat ik erin geloof dat boodschappen doen bij lokale boeren niet alleen gezonder […]

Rineke’s recept: Afrikaanse pompoensoep

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten. Bereiding Ui fruiten, knoflook in plakjes gesneden erbij doen. Vervolgens de chili, de gepelde kardemomzaden (even kneuzen in […]

whatsapp knop