Een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

Het bereiden van de tuinbonenspread is heel simpel. Vergeet alleen niet een dag van tevoren te beginnen. De gedroogde bonen moeten namelijk een nacht wellen in een bak met water. Kook ze daarna vervolgens minimaal 1 uur en laat ze licht afkoelen. Doe de tuinbonen vervolgens samen met de creme fraiche, pesto*, peper, olijfolie en knoflook in je blender. Pureer mooi fijn, maar af en toe een wat grove delen erin laten vind ik ook lekker. Proef en maak geheel naar eigen smaak verder op smaak. Serveer bij het ontbijt, de lunch of als bijgerecht bij het diner. Je kunt met deze voedzame spread echt alle kanten op.

*Ik maak mijn pesto graag zelf van onkruiden die ik gedurende het hele jaar verzamel. Maar een potje kant-en-klare pesto is natuurlijk ook lekker. Maar wie weet wil je helemaal geen Mediterrane spread. Leef je dan uit met andere kruiden/specerijen/spreads. Alles is bijna lekker bij de neutrale tuinboon.

Schermafbeelding Om ..

Ingrediënten

  • Peper en zout naar smaak (erg afhankelijk hoe zout je pesto is)
  • 1 a 2 tenen uitgeperste knoflook
  • scheutje olijfolie
  • Eventueel nog een theelepel wakame/andere zeewiersnippers

Geef een reactie

whatsapp knop