Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.
Bereiding
- Doe de eieren, kokosmelk, olijfolie, Tamari (of zout/peper) knoflook en Nori snippers in een kom en klutst dit. Voeg tijdens het klutsen geleidelijk de curry mix toe en vervolgens ook het boekweitmeel.
- Was de prei, snijd deze in zeer fijne reepjes en verdeel de reepjes over ca. 12 muffin bakjes.
- Giet het ei-prei mengsel erover en zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Bak ze in ca. 35-40 minuten.Serveer ze met volop groentes naar keuze. Als je er een paar over hebt kun je ze ook prima als tussendoortje of lunch eten.
Ingrediënten voor circa 12 muffins
- 4 eieren
- 200 ml kokosmelk
- 4 eetlepels Tamari (anders op smaak maken met (Keltisch) Zeezout)
- Paar draaien peper uit de molen
- Scheutje olijfolie
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1 eetlepel Nori snippers* (of andere zeewier snippers)
- 60 gram boekweitmeel
- 2 volle eetlepels (h)eerlijke rijst- en curry mix**
- 150 gram prei, zeer fijn gesneden** heb je deze mix niet in huis maak het dan op smaak met curcuma, komijn, koriander, kerrie, gember en cayenne.(of een deel van deze kruiden)