Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

  1. Doe de eieren, kokosmelk, olijfolie, Tamari (of zout/peper) knoflook en Nori snippers in een kom en klutst dit. Voeg tijdens het klutsen geleidelijk de curry mix toe en vervolgens ook het boekweitmeel.
  2. Was de prei, snijd deze in zeer fijne reepjes en verdeel de reepjes over ca. 12 muffin bakjes.
  3. Giet het ei-prei mengsel erover en zet ze in een voorverwarmde oven op 140 graden. Bak ze in ca. 35-40 minuten.Serveer ze met volop groentes naar keuze. Als je er een paar over hebt kun je ze ook prima als tussendoortje of lunch eten.

Ingrediënten voor circa 12 muffins

Preieimuffinsrinekedijkinga.e

  • 200 ml kokosmelk
  • 4 eetlepels Tamari (anders op smaak maken met (Keltisch) Zeezout)
  • Paar draaien peper uit de molen
  • Scheutje olijfolie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 eetlepel Nori snippers* (of andere zeewier snippers)
  • 60 gram boekweitmeel
  • 2 volle eetlepels (h)eerlijke rijst- en curry mix**
  • 150 gram prei, zeer fijn gesneden
    ** heb je deze mix niet in huis maak het dan op smaak met curcuma, komijn, koriander, kerrie, gember en cayenne.(of een deel van deze kruiden)

 

Geef een reactie

whatsapp knop