Recept 1: Ontbijtmuffins met pindakaas en blauwe bessen

Ingrediënten (voor 4 stuks)blauwebessenmuffin

Voor de topping

  • Extra blauwe bessen
  • Extra pindakaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinvorm in.
  2. Doe de bananen, pindakaas, eieren en bakpoeder in een blender of keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer de blauwe bessen er met de hand door.
  3. Giet het beslag in de muffinvorm.
  4. Bak gedurende 12-15 minuten, tot ze stevig aanvoelen en een prikker er schoon uitkomt.
  5. Je kunt de muffins maximaal drie dagen bewaren als je ze luchtdicht verpakt.

Recept 2: Toast met pindakaas en blauwe bessen

Ingrediënten (voor 2 sneetjes brood)

Bereidingswijze

  1. Rooster de 2 sneetjes brood tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  2. Besmeer elk sneetje brood met 2 eetlepels pindakaas.
  3. Verdeel de blauwe bessen over beide sneetjes, ongeveer de helft per toast.
  4. Voeg naar smaak een honing, een snufje kaneel, of chiazaad toe.

Recept 3: Smoothie met pindakaas en blauwe bessen

Ingrediënten (voor 1-2 personen)

Voor de topping:

  • Granola
  • Extra blauwe bessen
  • Optioneel: kokossnippers, noten, chiazaad, of plakjes banaan

Bereidingswijze

  1. Doe de blauwe bessen, banaan, pindakaas, yoghurt, en melk in een blender. Mix alles tot een romige, dikke massa. Voeg extra melk toe als je een dunnere consistentie wilt.
  2. Giet of schep de smoothie in een mooie kom.
  3. Garneer de smoothiebowl met een handje granola, extra blauwe bessen, en je favoriete toppings zoals kokossnippers of zaden.

 

 

Geef een reactie

whatsapp knop