Recept 1: Ontbijtmuffins met pindakaas en blauwe bessen
Ingrediënten (voor 4 stuks)
- 2 bananen
- 240 gram pindakaas
- 2 eieren
- ½ theelepel bakpoeder
- 150 gram blauwe bessen
Voor de topping
- Extra blauwe bessen
- Extra pindakaas
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een muffinvorm in.
- Doe de bananen, pindakaas, eieren en bakpoeder in een blender of keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer de blauwe bessen er met de hand door.
- Giet het beslag in de muffinvorm.
- Bak gedurende 12-15 minuten, tot ze stevig aanvoelen en een prikker er schoon uitkomt.
- Je kunt de muffins maximaal drie dagen bewaren als je ze luchtdicht verpakt.
Recept 2: Toast met pindakaas en blauwe bessen
Ingrediënten (voor 2 sneetjes brood)
- 2 sneetjes volkorenbrood (of ander brood naar keuze)
- 4 el pindakaas (natuurlijk, zonder toegevoegde suiker)
- 75-100 g blauwe bessen (ongeveer een handje per toast)
- Eventueel: honing, kaneel of chaizaad
Bereidingswijze
- Rooster de 2 sneetjes brood tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Besmeer elk sneetje brood met 2 eetlepels pindakaas.
- Verdeel de blauwe bessen over beide sneetjes, ongeveer de helft per toast.
- Voeg naar smaak een honing, een snufje kaneel, of chiazaad toe.
Recept 3: Smoothie met pindakaas en blauwe bessen
Ingrediënten (voor 1-2 personen)
- 150 g bevroren blauwe bessen
- 1 rijpe banaan (in stukjes, eventueel bevroren)
- 2 el pindakaas
- 125 ml yoghurt (plantaardig of gewoon)
- 50 ml melk (plantaardig of gewoon)
Voor de topping:
- Granola
- Extra blauwe bessen
- Optioneel: kokossnippers, noten, chiazaad, of plakjes banaan
Bereidingswijze
- Doe de blauwe bessen, banaan, pindakaas, yoghurt, en melk in een blender. Mix alles tot een romige, dikke massa. Voeg extra melk toe als je een dunnere consistentie wilt.
- Giet of schep de smoothie in een mooie kom.
- Garneer de smoothiebowl met een handje granola, extra blauwe bessen, en je favoriete toppings zoals kokossnippers of zaden.