De Wylde Boerinne
Marja de Vries

Al bijna twee jaar hebben we geen open dagen op de boerderij kunnen organiseren. De Streekboeren vinden dit erg jammer want ze doen niets liever dan ons allemaal laten zien op welke manier zij boeren. Om jou toch een kijkje in de keuken te geven, hebben we iets leuks bedacht: “Over de vloer bij… De Streekboer!” Wij nemen je via de digitale snelweg mee het erf van de boer op. Tijdens een live sessie kun jij meekijken en real time vragen aan jouw boer stellen. Kijk en praat jij mee? Woensdag 2 februari om 20u trappen we af bij Marja de Vries van De Wylde Boerinne.

Van tevoren aanmelden is niet verplicht maar omdat we dit voor het eerst doen, vinden we het fijn als je dat wel doet. Daarnaast twijfelen we nog welk platform we gaan gebruiken: teams of Facebook live. Geef je bij je opgave jouw voorkeur aan? Dat helpt ons kiezen! Meld je aan via info@destreekboer.nl. Als je op de link klikt, volgt de rest vanzelf.

 

Hoe gaat het precies in zijn werk?

De digitale avond duurt van 20:00 uur tot ongeveer 21:00 uur. We beginnen met een introductie en een rondleiding over de boerderij. Daarna is er tijd voor vragen. Je kunt live meekijken en in het opmerkingenveld vragen stellen. Op die manier kan Marja deze direct beantwoorden. We zijn erg benieuwd welke vragen er binnen gaan komen! Meld je in ieder geval alvast aan, dan krijg je de link om deel te nemen toegestuurd.

 

De Wylde Boerinne – alvast wat info

Marja heeft samen met haar man Watze een melkveebedrijf in IJlst. Ze hebben circa 150 koeien die worden gemolken met melkrobots. Het grootste gedeelte van de melk gaat naar de melkfabriek. Van een gedeelte maakt Marja wekelijks yoghurt, kwark en vla. Dit verkoopt ze in de eigen boerderijwinkel en bij De Streekboer. Regelmatig ontvangt Marja groepen met schoolkinderen omdat ze het belangrijk vindt dat zij ook eens een kijkje nemen op de boerderij. Het is dan ook niet voor niets dat Marja zich als eerste aanmeldde om mee te doen met ‘Over de vloer bij De Streekboer’. Heb je alvast een vraag voor Marja? Je mag deze ook alvast insturen via info@desteekboer.nl zodat Marja deze op 2 februari live kan beantwoorden.

We zien je hopelijk op woensdag 2 februari om 20:00 uur!

Geef een reactie

whatsapp knop