Jippie, er zijn spelvlokken die gemalen zijn door molen ‘t Lam en ingepakt door Agnes! Mooi, dan koop ik ook bananen. Dit is niet echt lokaal verder hoor, zegt ze er grinnikend bij. Maar wel vet lekker.

 ..

We krijgen steeds meer recepten van mensen die omgebouwd zijn naar Noord-Nederlandse varianten, met af en toe de exoten erbij. We hebben gelukkig de 80/20-regel. Dus je kunt af en toe best eens een tropisch ingrediënt toevoegen zoals een banaan wat ons betreft!

Deze week delen we het overnight coffee receptje van Ilona (voor twee grote glazen):

Hoe maak je het (Super makkelijk hoor!)

  • Meng eerst de vlokken met de kaneel. Altijd eerst de droge ingrediënten goed mengen als er later ook nog vloeibaar in moet. Dat is om te zorgen dat het goed mengt en niet gaat klonteren. Een klontje kaneel is niet zo lekker als overal een vleugje 😉
  • Dan verdeel ik het droge mengsel over twee glazen. De melk en de afgekoelde koffie giet ik om de beurt eroverheen.
  • Daarna gaan ze een nachtje de koelkast in. (of een ochtendje, het tijdstip van de dag heeft echt geen invloed hoor, als je dit als toetje bij je avondeten wilt kan dat ook prima. Laat je niet gek maken door hippe woorden als overnight. ;-))
  • Ik maak het altijd af met wat schijfjes banaan, wat rozijnen en een snufje kaneel of cacao voor de leukheid. Mijn vriend wil geen banaan en rozijnen. Ook goed. Je kunt het doen zoals je zelf lekker vindt.

En hoe leuk is het dat je nu zelfs het geluk kunt hebben om een gratis zakje bonen of gemalen koffie kunt bijbestellen! Een mooi moment om de ‘lokale’ koffie zelf eens te testen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

whatsapp knop