De tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra

Hoi Sandra,

Dank voor het quoten van mijn uitspraken uit de krant in de week van de circulaire economie. Hihihi, ik ratel dan maar door joh tegen zo’n journalist. Nou ja, niet anders dan hoe ik altijd ratel natuurlijk. Ik ken mezelf. Knap dat ze daar zo’n samenhangend artikel van weten te schrijven. Of is het zoals anderen wel eens met een knipoog zeggen: je ratelt wel maar het is niet allemaal volslagen onzin wat je zegt. 😉 Hoe dan ook, het is altijd fijn om zo genoemd te worden in de media!

En hebben jouw kinderen genoten van de sneeuw? Jullie zijn vast en zeker heel vaak van de dijk af gesleed? Di is toch gewoon geweldig voor kinderen! En voor het blije kind dat in elke volwassene verstopt zit! Ik geniet er volop van. Al is het soms ook knap lastig, niet iedereen is mobiel. Maar we bezorgen gewoon bij wat extra adressen als het moet. Geen punt bij ons hoor. Mensen appen, bellen of mailen gewoon even om hun boodschapjes door te geven. Wij regelen altijd wel iets om ze bij de klant te krijgen.

ik vond jouw tip over koude aardappelen en een stabielere suikerspiegel briljant. Wist ik ook nog niet. Ik denk alleen aan aardappelsalade in de zomer. Maar nu het dit voordeel blijkt te hebben ga ik het eens wat vaker zo doen!

Over kou, en dus ook warmte, gesproken. Ik wil toch weer eens wat achtergronden vertellen over iets nieuws bij ons in de winkel. Wij bouwen onze winkel op met een ruime open blik op de totale systeemverandering die nodig is om ook voor de generaties na ons prettig op deze aardbol te kunnen blijven leven. Want winterse kou zoals nu is goed, maar de extreme weersomstandigheden die we ook kunnen krijgen door ons toedoen, zijn minder prettig.

UnnamedVan Sjoerd kregen we afgelopen week deze vachten geleverd. Ik heb persoonlijk een flexitarische kijk op het geheel dus voor mij is zo’n dierlijke vacht prima. Ik weet dat er mensen zijn die hier anders over denken. Juist door het verhaal te delen hoop ik dat er meer begrip komt voor de meerdere wegen die naar Rome (of Utopia) gaan.

Lees HIER het hele verhaal maar als je het leuk vindt.

Voor nu, al dan niet via een vachtje, veel warmte en zachtheid gewenst.

Monique


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop