Deze week hebben wij weer twee nieuwe Streekboer Groentetassen. Elke week de lekkerste verse groenten uit het seizoen. Waar mogelijk uit de streek en sowieso biologisch gecertificeerd.

Wil je weten wat er deze week op het menu staat? Lees dan snel verder!

Inhoud kleine groentetas:

Pastinaak
Oranje pompoen
Elstar appels
Alouette aardappels
Rode paprika

Inhoud grote groentetas: 

Blauwe druiven
Peren Doyenne du comice
Broccoli
Snijbiet Brightlight
Aubergine
Rode paprika
Pastinaak
Oranje Pompoen
Rode uien

Recept kleine groentetas: Pastinaak met noten, feta en peterselie

Geschikt voor 2 personen. 

  • Pastinaak 500 gram
  • Feta 200 gram
  • Peterselie 20 gram
  • Hazelnoten 60 gram
  • Olijfolie
  • Peper en zout

  1. Was als eerste de pastinaken en snij deze vervolgens in 4 dunne repen. Wanneer de pastinaak vrij groot is kan je deze eventueel nog een keer doorsnijden. Wrijf daarna de pastinaak in met olijfolie en leg ze in een ovenschaal.
  2. Plaats de ovenschaal vervolgens in een voorverwarmde oven op 180 graden. Hierin rooster je de pastinaak ongeveer 40 minuten.
  3. Ondertussen rooster je de hazelnoten in een droge koekenpan. Laat de hazelnoten vervolgens afkoelen en hak deze in grove stukken.
  4. Hak daarna de peterselie fijn en meng deze met de noten. Verkruimel de feta en meng het geheel met een flinke scheut olijfolie. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.
  5. Wanneer de pastinaak klaar is haal je deze uit de oven. Strooi nu het feta-notenmengsel over de pastinaak. Zet vervolgens de schaal nog eens 5 minuten in de oven.

Recept Grote groentetas: Spaghetti alla Norma

Geschikt voor 3 á 4 personen.

  • Spaghetti, 350 gram
  • Aubergine, 1 stuk
  • Rode ui, 1 stuk
  • Fles passata
  • Basilicum, 1 bakje
  • Ricotta, 1 bakje
  • Parmigiano, 40 gram
  • Knoflook, 4 tenen
  • 50 ml water
  • Olijfolie
  • Zout en peper

  1. Snijd de aubergine in blokjes van circa 1 cm. Verhit de grote koekenpan met een laag olijfolie. Bak de aubergine mooi bruin. Laat de aubergine vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta.
  3. Snijd de steeltjes van de basilicum in stukjes. Bewaar de blaadjes. Hak de knoflook en snipper de ui.
  4. Verhit de koekenpan weer met wat olie. Voeg de ui en knoflook toe. Voeg na 2 minuten de passata, het water en de steeltjes van de basilicum toe. Laat dit ongeveer 10 minuten koken. Voeg vervolgens de aubergine en 3/4 van de ricotta toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Meng de pasta door de saus. Laat dit nog ongeveer 3 minuten mee garen.
  5. Serveer de pasta op een bord, bestrooi de pasta met parmigiano, basilicumblaadjes en de overige ricotta.

 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

whatsapp knop