Geschreven door Monique

Sommige mensen weten het nog wel van mij uit de winkel. Ik heb iets met gekke liedjes in mijn hoofd waarvan ik meestal pas later door heb waarom ik ze aan het zingen, fluiten of neuriën ben. Al een hele dag ‘Where Is the Love?’ zingen en er later op die dag door je collega op gewezen worden dat er een klant ’s morgens had gevraagd om Black Eyed Peas. (Het zijn gewoon bonen, maar dus ook een Amerikaanse hiphop/house-band.)

Schermafbeelding Om ..

Dat ik soms een levende jukebox lijk wist ik dus al. Dus dat ik onderweg naar Groningen Henk Wijngaard’s klassieker ‘met de vlam in de pijp’ uit volle borst zit te zingen is dan nu ook helemaal niet meer gek. Want ik ben onderweg naar De Pijp!

Een heel fijn gebouw waar pandgenoten en gasten zelfstandig én met elkaar werken. ‘Lekker nuchter, ongedwongen sociaal,’ dat zeggen ze er zelf over. En het is eigenlijk precies zoals ik Groningen sowieso zou typeren.

Bij De Pijp (het gebouw heet zo omdat het de laatste overgebleven fabriekspijp in de binnenstad van Groningen is) haal je je streekboerboodschappen al nieuwe stijl op: alles zit per klant in één koelbox.

Daardoor is de ophaaltijd wat ruimer want in een dichte box blijven producten wel tot 24 uur genoeg gekoeld en bevroren. Bij De Pijp kun je daarom je bestelling ophalen tussen 14.00 en 18.00 uur. Twee uur langer dan bij de meeste afhaalpunten.

Ella is afhaalpuntbeheerder. Je mag haar bij de ingang bellen via de intercom en dan komt ze naar je toe gesneld.

Als nieuwe klant moet je even weten waar het is want je moet even via een klein steegje. Daarom komt er vooraan een handig bord op de gevel zodat je weet dat je daar inderdaad moet zijn. Daarnaast komt ook nog een speciaal Streekboer/De Pijp minibiebje met kookboeken. (Als je nog kookboeken hebt liggen waar je niks mee doet? Lever ze bij ons in! Wij gaan ze dus via de mini-biebjes verspreiden. Ze krijgen allemaal één speciaal recept extra mee van ons om mensen te inspireren meer lokaal en liefst biologisch te gaan inkopen.)

Eenmaal binnen wijst het zich sowieso vanzelf hoor! Toen ik er was, was er een geplande stroomuitval. Maar aan energie was toch geen gebrek. Dat kwam dus vooral door Ella en alles wat het pand uitstraalt. Gewoon een hele toffe plek om je bestelling af te halen. Oh ja, ook hier dus wel even je eigen boodschappentas of krat meenemen. De box blijft achter, want anders moeten we dubbel zoveel boxen aanschaffen. Zou nogal kostbaar zijn. Vandaar. 😉

Je kunt het afhalen van je lokale producten ook combineren me een bezoekje aan de Omni, dat is daar echt vlakbij. Heerlijk biologisch lunchen uit eigen regio. Een zaak naar ons hart dus!

De Pijp is dus een supergeschikte plek om lekker op de fiets even je spullen ophalen vlak voor het weekend. Vind jij een afhaalpunt in het centrum juist ook zo handig om die reden? Of wat heeft jouw voorkeur?

2 reacties op “De Nieuwe Kruidenier: Ella van De Pijp Groningen

  1. Arienke zegt:

    Ja, heel tevreden over deze nieuwe locatie! Lekker dichtbij werk en bij de stad, met ruime afhaaltijd. Ook het gebruik van de nieuwe boxen is te merken, de groenten blijven merkbaar langer houdbaar

Geef een reactie

whatsapp knop