De wintertijd staat voor de deur. Dit betekent dat de biologische kastelers overschakelen van de zomer- naar de winterproducten. Helaas is het dus gedaan met de komkommers en tomaten uit Nederland, die komen vanaf nu per vrachtwagen uit Italië of Spanje. Dat betekent echter niet dat de Nederlandse tuinders die telen in kassen vanaf nu vrij zijn. Ze schakelen over naar bladgroenten als paksoi, veldsla en winterpostelein. Deze gewassen groeien rustig en houden vocht vast, dat geeft de bodem de kans goed te herstellen. Bovendien geeft het ons heerlijke producten. Wil je meer weten over kasgroenten en wat het verschil is tussen koude en warme tassen, substraat en vollegrondsteelt? Lees dan vooral het stukje over onze teler Jochum de Boer!
Terwijl Jochum en zijn collega’s hun best hebben gedaan de mooiste producten voor ons te oogsten, hebben wij bij de ‘Streekboer headquarters’ onze stinkende best gedaan de boxen deze week nog beter in te pakken dan vorige week. We proberen zo min mogelijk verpakkingsmaterialen te gebruiken. Wat we wel verpakken, verpakken we om ervoor te zorgen dat kwetsbare producten goed aankomen. De cherrytomaten zitten deze week verpakt in een bakje zodat ze minder kwetsbaar zijn. De veldsla zit in plastic omdat papier nat wordt en kapot gaat.
Wij werken samen met streekboeren zoals Jochum omdat we geloven in gezond, biologisch en eerlijk voedsel. Elke groente en fruitsoort in je box vertelt het verhaal van iemand die vanuit deze overtuiging werkt. Door elke week een box te kiezen, steun je deze boeren, geniet je van verser en smaakvoller eten, en draag je bij aan een gezonde, lokale voedselketen. Wat ons betreft de gezonde keuze!
Hartelijke groet,
Team De Streekboer

