Lekker Bros

Boeren: Gad Bros

Adres gegevens

Zuiderveldstraat 33
Joure

http://www.lekkerbros.nl

Zin in zelfgemaakte chocolade, die smelt op je tong? Smeuïge noga met cranberry en stukjes pistache? Of een heerlijke taart met prachtige versiering, speciaal gemaakt voor jouw feestelijke moment? Kies voor de ambachtelijk bereide chocolade en banket van Lekker Bros. Bij Lekker Bros worden de unieke lekkernijen in eigen bakkerij in Joure gemaakt: van ingrediënt tot product. Pure, lokaal geproduceerde lekkernijen zonder kleur-, smaak- en hulpstoffen. Zo weet je precies wat je krijgt.

Geniet!
Je kent vast het gevoel: je hebt een heerlijk diner bereid en je visite zit al kletsend tevreden en zichtbaar te genieten van de maaltijd. Je maakt je dierbaren blij met eten. Ze zitten te smullen! Dat is precies de reden waarom ik met Lekker Bros ben begonnen: ik geniet het meest als ik anderen van mijn producten zie genieten.
Genieten staat dus voorop in mijn bakkerij. Daarom gebruik ik (h)eerlijke ingrediënten die lokaal zijn geproduceerd, zelf heb ik vijf kippen waarvan de eieren in de taarten verdwijnen. De overige eieren koopt ik bij Boer Bart in Rotstergaast. Mijn vrouw Janet Pasveer levert groente en fruit van haar volkstuin. Ik kleur mijn producten met lekkere verse ingrediënten zoals frisse framboos of knapperige gekarameliseerde suiker. De puurheid van mijn producten is belangrijk, dus ik maak alles zelf: ik maak bijvoorbeeld ook mijn eigen marsepein of spijs. Ik ben misschien wel meer tijd kwijt met het zelf produceren van deze halffabricaten, maar – voor mij belangrijker -, ik kan dan zelf de smaak en samenstelling van mijn product bepalen. Ik vind het belangrijk om gezond te bakken, maar bovenal vind ik dat het lekker moet zijn. Smaakbeleving staat bij Lekker Bros op één.

Natuurlijke kleuren, geuren en smaken
Lekker Bros kleurt producten enkel met natuurlijke kleurstoffen. Wat dacht je van een lekkere taart, met rode versieringen? Ik gebruik framboos of bietenrood. Mijn banketroom is geel, door het gebruik van de eidooiers. Gekarameliseerde suikers of cacao maken de producten bruin. De smaakmakers van de producten van Lekker Bros zijn verse kruiden en specerijen. De kruiden worden vers geplukt bij de Perma-tuin van Roach. Ik gebruik de kruiden van het seizoen en droog een gedeelte zodat de kruiden het gehele jaar beschikbaar zijn. De specerijen worden kort voor gebruik gemalen, zodat ze hun smaak zo goed mogelijk behouden. En dat proef je!