Landgoud is het biologische akkerbouwbedrijf van familie Havenga uit Kloosterburen.
Aan de Groninger Waddenkust wordt met veel zorg en aandacht eerlijke producten geteeld. Het verbouwen van oergranen als spelt, emmer en eenhoorn is inmiddels hun specialiteit geworden. Maar ook gele mosterd, appels en aardappelen staan op de voedzame kleigrond. Dit allemaal op biologische wijze, samen met de natuur. Van de gewassen worden heerlijke, eerlijke en unieke eigen producten gemaakt. Granen worden verwerkt tot meel, bloem, pasta en bier. Daarnaast maken ze eigen wijnen, sappen en siropen.
Al sinds 2002 is het bedrijf biologisch en worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen ingezet tegen bijvoorbeeld onkruid en ongedierte of bij het bemesten. In plaats hiervan wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke bestrijding, waardoor het graan op een natuurlijke, pure en gezonde wijze kan groeien. Landgoud maakt gebruik van oude graanrassen. Dat betekend dat deze niet zijn door veredeld en meer voedingswaarde bevat per product. Daartegenover staat ook minder opbrengst (bijna de helft minder). Dit kan Landgoud compenseren met de betere prijs die zij krijgen per kilo graan. Landgoud kiest ervoor om het graan te verwerken in de korenmolen. Hierdoor wordt het graan niet blootgesteld aan chemische middelen en blijft het onder de 40 graden. Hierdoor blijven essentiële voedingsstoffen behouden in het graan die in de fabriek verloren zouden gaan.