Deze week een recept van Rineke om gevulde paprika’s te maken. Lekker als voor- of bijgerecht, of zelfs als hoofdgerecht.

Scherm­afbeelding Om ..

Ingrediënten Gevulde Paprika

  • Rode paprika’s
  • volkoren quinoa
  • Evt. linzen (of flinke hand doperwten/bonen)
  • (zongedroogde) tomaatjes, fijngesneden
  • pitloze olijven in kleine ringen
  • harde groenten (wortel, biet, koolrabi etc.)
  • knoflook
  • rood uitje (en als die er niet zijn dan gele ;-))
  • groene of rode pesto
  • kruidenmix
  • Peper en zout naar smaak
  • olijfolie

Suggesties voor de garnering:

Pistachenoten, pompoenpitten, basilicum, cashewnoten, kiemen, microgroenten of wat Parmezaanse kaas.

Bereidingswijze Gevulde Paprika’s

  • Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
  • De zeer fijngesneden groente en de linzen overgiet je met kokend water. Laat ze afgedekt ongeveer 20 minuten staan en daarna uitlekken.
  • Zet de oven aan op 150 graden.
  • Snijd de paprika’s doormidden, verwijder de zaden en zaadlijsten en zet ze in de oven*.
  • Meng de gekookte quinoa, linzen en de rest van de ingrediënten in een kom.
  • Proef het mengsel en voeg naar hartenlust nog iets toe.
  • Verdeel het mengsel over de 6 paprika’s als deze beetgaar zijn. Druk goed aan.
  • Zet nogmaals 10 minuten in de oven.

TIP: Heb je nog wat van de vulling over? Serveer ze dan als salade met bijvoorbeeld wat rucola erdoor bij dit gerecht.

*Grillen vind ik nog lekkerder. Als je ze grilt verwijder je na het grillen de velletjes. Daarna vul je de paprika’s.

Lees HIER meer achtergrondinformatie. We wensen je alvast heel smakelijk eten!

Geef een reactie