De Streekboer is tegen voedselverspilling. Daarom zetten we ons – samen met Streekboeren en consumenten – in om onnodige vernietiging van prachtige voedselproducten tegen te gaan. Deze keer zetten we ons in om de biologische Gouden Bloemkolen van Streekboer Krispijn van den Dries te redden. Help jij ons om binnen een week van de bloemkolen af te komen?

Deze actie duurt nog:

 
 

DE Gouden Bloemkool

Boerderij: Krispijn van den Dries
Locatie: Ens
Soort: Biologische bloemkolen
Gewicht: 1,5 – 2 kilo
Aantal: 1000 – 2000 stuks

Kosten:
Oogsten:  €0,75
Vervoer: €0,58
Verwerkingskosten: €0,19
Transactiekosten: €0,13
BTW: €0,10
Totaal: €1,75

Img

Ja! Ik red de Gouden Bloemkolen!

Geef hier aan hoeveel Gouden Bloemkolen je wil bestellen. Je kunt er voor kiezen om de bloemkolen direct af te rekenen of om verder te winkelen in eigen regio.

GRONINGEN: Helaas kun je geen Gouden bloemkolen voor de regio Groningen bestellen.
FRIESLAND: LET OP! Bestel je voor woensdagmorgen 10:00 uur dan liggen de bloemkolen donderdag of vrijdag voor je klaar bij het afhaalpunt.

DIRECT AFREKENEN?

Bloemkool besteld? Klik dan op je eigen regio om verdere gegevens in te vullen en de bloemkolen af te rekenen.

Heerenveen Sneek Leeuwarden Drachten

VERDER WINKELEN?

Klik hieronder op je eigen regio.

Heerenveen Sneek Leeuwarden Drachten

Het verhaal

1000 tot 2000 grote gouden bloemkolen liggen op het land van Krispijn van den Dries te wachten om geoogst te kunnen worden. We moeten er wel snel bij zijn; zodra de vorst zijn aantrede doet, kunnen de kolen niet meer geoogst worden. Het zijn grote bloemkolen die tussen de 1,5 en 2 kilo wegen. De fabriek waaraan de bloemkolen geleverd zouden worden, heeft de bloemkolen geweigerd omdat ze te geel zijn. Zonde, want ze smaken nog super lekker! Daarom bieden wij ze aan voor een zacht prijsje: €1,75 in plaats van €2,50. Hiervoor kan Krispijn de bloemkolen nog oogsten en zeggen we NEE! tegen voedselverspilling.

Wat deden we eerder al?

Pukkelpompoenen
In het najaar van 2017 verkochten we tienduizenden biologische pompoenen van Boerderij Landleven uit Onstwedde. De pompoenen hadden in de zomer hagelschade opgelopen en waren daarom onverkoopbaar. Zonde, want de door de hagel gevormde pukkels deden niets af aan de smaak van het product!

Spinazie
In de zomer van 2017 deelden we duizend kilo biologische spinazie van Krispijn van den Dries uit aan Noordelingen. Het blad van de spinazie was te groot geworden voor de reguliere afnemer.

Gouden Bloemkolen
In oktober 2016 redden we duizenden biologische bloemkolen van Reinder de Jong uit Pietersbierum van de vernietiging. De bloemkolen waren prachtig maar werden te geel bevonden door de reguliere afnemer.