Bladeren door mijn receptenmap kwam ik deze heerlijke stamppot tegen. Heel vaak gegeten, maar inmiddels wat vergeten. Komt op mijn menu van deze week! Ik hou van gerechten met veel groentes. Een manier om veel groente binnen te krijgen is het vervangen van aardappelen, rijst of pasta door: groente! In dit geval zoete aardappel.
Ingrediënten vegetarische andijviestamppot met zoete aardappel
Voor 2 à 3 personen heb je nodig:
- 600 gr pompoen
- 500 gr andijvie
- 1 el pompoenkruiden van Natuurtuin ‘t Hummelhûs
- 30 gr roomboter
- 2 appels
- 100 gr Armel’s cashewnoten (of spekjes voor de echte vleesliefhebbers)
- Peper en zout – naar smaak
Bereidingswijze vegetarische andijviestamppot met zoete aardappel
- Snijd de pompoen in blokjes en kook ze in een pan met water in 8 minuten gaar. Proef even of de schil zacht genoeg is om te prakken. Zo niet, kook dan nog iets langer.
- Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was goed.
- Bak 1/3 van de andijvie in een pan met de kerrie en laat slinken.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Stamp de pompoen met de roomboter en voeg peper en zout toe.
- Roer de geslonken en de rauwe andijvie door de aardappelpuree.
- Schep nu de appelblokjes en de cashewnoten door de stamppot.
- Wanneer de stamppot té zoet is voeg ik wat azijn toe. Dat kan ook in het bord.
Meer over het drietal dat de komende tijd inspiratie aan je doorgeeft:
Tally
💚 Voormalig eigenaar verpakkingsvrijewinkel Potje Met te Surhuisterveen
💚 Leefstijl- en vitaliteitscoach
💚 Kookfan en schrijfster van het boek ‘Het Totaalrecept’, een boek over gezond eten maar vooral over een vitale leefstijl
Rineke
💚 Voedingsexpert
💚 Schrijver van talloze boeken over voeding
💚 Samen met partner Jan eigenaar van Heerlijk Westerwolds Land waar ze hun droom waarmaken: Op agro-ecologische wijze de mooiste producten verbouwen én daar trainingen en lezingen over geven
Wilma
💚 Streekboer chef klantenservice en administratie
💚 Te zien als Streekboer afhaalpuntbeheerder bij de Sluisfabriek in Drachten
💚 Trotse moeder van drie tieners
💚 En bovenal: Onze kantoorfoody met altijd inspiratie voor lekkere en gezonde recepten
Mis niets, schrijf je in voor de nieuwsbrief!
Wekelijks de mooiste verhalen van onze boeren en als eerste de producten van het seizoen in jouw mailbox.