Wijn- en cultuurhoeve Thabor

Auke de Jong
Regio:

Adres gegevens

Thaborwei 10
8632 WG Tirns

www.wijnencultuurhoevethabor.nl

De Wijngaard

Om wijn te produceren moet je geduld hebben. In 2010 hebben we de eerste aanplant van 3000 stokken gedaan. Hiervan hebben we in 2013 de eerste 1.000 flessen wijn geoogst en in 2014 verkocht. De nieuwe oogst van 2014 is klaar voor verkoop begin juli 2016. Bij Wijn & Cultuurhoeve THABOR kunt u onze wijnen we alvast proberen tijdens een wijnproeverij.

We hebben de Prior Blanc van Thabor en de Victus van Thabor. De Prior Blanc is een elegante, gastronomische, droge witte wijn gemaakt van de Cabernet Cortis. De Victus is een halfdroge, volle, exotische witte wijn. Onderstaand treft u de volledige beschrijving per wijn aan.

In de wijngaard werken we met hybride rassen. Deze rassen zijn geschikt voor de koudere klimaten, omdat de vrucht sneller afrijpt dan traditionele rassen. Bovendien zijn deze rassen beter bestand tegen meeldauw. Hier door hoeft er veel minder gespoten worden in vergelijking met rassen uit het buitenland. Slechts 3 a 4 keer per jaar, in vergelijking met Duitsland waar men al snel om de twee weken wordt gespoten. Om onze kwaliteitswijnen te maken zijn we gedurende het hele groeiseizoen continu aan het selecteren. Met de trosdunning aan het einde van het seizoen zorgen we ervoor dat de vrucht tevens goed op smaak komt. Onze wijnen zijn inmiddels bekroond met zegels en mag met recht kwaliteitswijn worden genoemd!