Koolen Champignons Frieschepalen

Boeren: Leo Koolen

Adres gegevens

Haarsterweg 47b
Marum

http://koolen-champignons.com/

Ons verhaal

Wat doe je als akkerbouw in je genen zit en je niets liever wilt dan er je werk van maken? Dan ga je op zoek. Op zoek naar mogelijkheden en naar dat wat er nog niet is. Of dat wat er misschien wel is, maar wat jij beter kan. Want jij gaat het net iets anders doen.

Dit is het verhaal van Leo Koolen. Geboren als zoon van een akkerbouwer met een grote wens om later in het bedrijf van zijn vader aan de slag te gaan en bij toeval de wereld van de champignons inrolde. En die wereld, die lag hem wel.

Pure kwaliteit

In 1981 startte hij als champignonteler met twee medewerkers. Kwaliteit, de pure en natuurlijke smaak van de paddenstoel, daar ging het om bij die eerste oogst. En bij alle oogsten die volgden. Het kweken gebeurt, net als toen, nog altijd op een milieuvriendelijke wijze, zonder gewasbeschermingsmiddelen.

De visie

Er is echter meer wat Koolen Champignons al veertig jaar bijzonder maakt. Leo had een visie, naast een simpelweg zeer goed product. Hij wilde korte lijnen in korte ketens. Hij wilde weten en zelf zien waar zijn producten terechtkwamen. Alleen dan is kwaliteit de garantie.

Afzet via de veilingklok maakte dus al snel plaats voor directe levering aan supermarkten en groothandels. Het zijn de afnemers van het eerste uur, waar Koolen Champignons nog altijd mee samenwerkt. Want dat is de basis. Samen. Door direct contact met elkaar te hebben versterk je elkaar en daarmee de producten.

Voor meer informatie bezoek https://koolen-champignons.com