De tweewekelijkse brief van Monique aan Sandra

Hoi Sandra,

Wat was het leuk dat we ein-de-lijk eens tijd hadden om af te spreken en bij te praten! Echt gezellig! Moeten we eigenlijk vaker doen hè?!

Wij willen volgend jaar ook wel van die zoete bataat van eigen bodem in de winkel. We zullen eens vragen of Klaas het volgende seizoen genoeg heeft om ons ook te bevoorraden. Hoe meer variatie in onze verse groente en fruit hoe beter het is toch? Goed voor de weerstand en, denken wij, dat kan in deze tijd ook zeker geen kwaad.
stoofappels
Vorige week schreef ik al iets over de corona maatregelen die je zelf kunt nemen. De regels die ons worden geadviseerd zijn prima regels overigens, maar één ding valt mij wel op. We horen eigenlijk niet dat je ook kunt werken aan je weerstand. Ik snap dat de maatregelen de echte korte en/of lange termijn adviezen zijn, maar juist daarom vind ik het toch belangrijk om juist ook nu over het belang van gezonde voeding te blijven vertellen.

Want overgewicht lijkt één van de factoren te zijn die extra risico geeft. De hoeveelheid mensen die overgewicht hebben is zo overweldigend groot dat het niet meer logisch is om te denken dat dit 100% bij individuele mensen ligt. Er moet toch echt iets met ons voedselsysteem aan de hand zijn als je het mij vraagt.

Te veel bewerkt voedsel met te weinig voedingsstoffen die erg goedkoop zijn. Het is ons een doorn in het oog natuurlijk. Wij blijven om die reden echt fan van groente en fruit. En dan het liefst van eigen bodem natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich.

Juist in de herfst zijn er soms hele verrassende producten. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoofappels? Ken je die?
Wij hebben ze gekregen van een klant: zo’n leuke klant die en bij jullie en bij ons koopt! Daar komen er ook steeds meer van, zo fijn! Met stoofappels kun je van alles en nog wat maken. Ik heb wat receptideeën gedeeld deze week.

En wij kregen er zomaar een grappig idee mee. Want hoe leuk zou het zijn als je die stoofappeltjes gewoon gratis mag komen ophalen, omdat wij ze ook gratis hebben gekregen. En dat je er dan iets van maakt waar je zelf van geniet maar waarvan je ook een portie aan iemand anders geeft! Het lijkt ons gewoon hartstikke leuk om te horen wat het allemaal geworden is en wie er mee verrast is. Ik schreef er een kort blog over.

In deze bizarre tijden moeten we elkaar met de kleine dingen van het leven blijven verrassen toch? Want het zijn de kleine dingen die het doen volgens ons! Dus kom je een zakje stoofappeltjes halen? We doen er voor de leukheid een kaartje bij dat je kunt schrijven en mee kunt geven met het gerechtje dat je aan iemand gaat geven. Dat zijn toch heel veel kleine (corona-proof) feestjes die we zo laten ontstaan?

Ik geniet er nu al van. 😉 Ik wens je weer een fijne werkweek en tot later maar weer!

Liefs Monique


jouw dagelijkse kostMonique – oprichter van de streekproductenwinkel Jouw Dagelijkse Kost in Leeuwarden – en Sandra – oprichter van de online streekproductenwinkel De Streekboer – wisselen wekelijks hun ervaringen en verhalen met elkaar uit in de vorm van een brief. Lees mee over wat er speelt in de wereld van de korte keten.

Geef een reactie

whatsapp knop