Schapenkaas uit Friesland

Wubbo de jong en Bart van Doorn
Regio: Heerenveen/Sneek/Leeuwarden

Adres gegevens

Oude Singel 2
8401 BG Gorredijk

www.schapen-kaas.nl

Schapenkaas uit Friesland, de lekkerste kaas van het Spaanse Assaf schaap!

In januari 2019 zijn we, Wubbo de jong en Bart van Doorn, in Gorredijk begonnen met het melken van ongeveer 300 Assaf schapen. Deze schapen worden twee keer per dag gemolken en lopen overdag lekker in de weide. Ook de drachtige schapen, de rammen en de oudere lammeren worden dag en nacht geweid.

Met ons melkveebedrijf met koeien, op het bedrijf ernaast, doen we mee aan de duurzame melkstroom voor Albert Heijn. De schapen weiden in hetzelfde land wat zorgt voor betere zodebedekking van het grasland en beter kwaliteit van het gras. De schapen eten de graspollen op die de koeien laten staan, hierdoor krijg je een mooiere en betere grasmat. Ook zien we hierdoor de biodiversiteit en weidevogels weer terugkomen in onze graslanden. Fijn voor de insecten!

De kaas wordt gemaakt door Meesterkaasmaker Jan Craens in Oosterwolde. Craens maakt met veel passie en liefde de lekkerste kazen. De kazen zijn 100% natuurlijk en worden zonder toevoegingen van kleurstoffen of conserveermiddelen gemaakt. Een puur en gezond product!

Wat veel mensen niet weten, is dat als je een koemelkallergie of-intolerantie hebt, je vaak wel heel goed schapenzuivel kunt verdragen.

Bovendien is schapenmelk licht verteerbaar en zit het boordevol mineralen en vitamines.

Door het hoge eiwitgehalte in de melk is elk schapenmelkproduct bijvoorbeeld heel geschikt voor herstel na het sporten.Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk de smaak; heel anders dan geitenkaas is schapenkaas veel milder en gewoon lekker voor iedereen! Je moet het geproefd hebben! Lekker voor op brood of op je kaasplankje dus.

Wij zijn er trots op dat wij onze kaas ook aan De Streekboer leveren.

Wil je meer weten over onze schapen; kijk dat op onze Facebookpagina “Fryske skiepe tsiis” en op de website www.schapen-kaas.nl