Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.
Bereiding
Uien en knoflook snipperen in het vet. De groenten in stukken snijden en in de pan erbij doen. Vervolgens ook de Kombu, bouillon en het water erbij doen en alles gaar laten koken. De mosterd en tuinkruiden erbij doen en alles pureren. (je kunt eerst de stengels Kombu eruit halen, afspoelen en bewaren voor een volgende keer, maar je kunt ze ook mee pureren) Proef even en voeg naar hartenlust nog wat bouillon, mosterd of tuinkruiden toe. Doe dan de diepvries doperwten erbij en laat nog heel even sudderen. Voor het opdienen nog even bestrooien met wat verse tuinkruiden en eventueel wat geroosterde pitten.
Lekker met een eigengemaakte cracker en bijvoorbeeld een groene kruidenboter.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- lepel roomboter, olijfolie of neutrale kokosolie
- 300 gram knolselderij
- 600 gram bloemkool
- 2 stengels Kombu
- 4 biologische bouillonblokjes (of 3 afgestreken eetlepels Super Bouillon)
- 1,5 liter water
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 volle eetlepels Tuinkruiden
- 150 gram doperwten
- handje verse tuinkruiden (als je superbouillon gebruikt is wat extra rozemarijn erg lekker!)