Bestellen met €5,50 korting? Word lid of log in als lid

Elke week een recept van dé Noordelijke expert op het gebied van eerlijke, onbewerkte en duurzame voeding: Rineke Dijkinga. Bekijk vooral ook eens de website van Rineke voor veel meer tips over gezonder, duurzamer en lokaler eten.

Bereiding

De courgette wassen en snijden. Als er veel zaadlijsten in zitten verwijder je een deel zodat je vooral het vruchtvlees gebruikt. Courgette fijn blenden en in een zeef doen. Overtollig water eruit knijpen. Dadels tien minuten in heet water (zodat we net onder staan) weken en ook blenden. Oven voorverwarmen op 140 graden. Pistache noten fijnmalen en dan alle ingrediënten, met uitzondering van de eieren en natriumbicarbonaat, in een kom doen en goed mengen. Proeven en naar behoefte eventueel nog iets van de ingredienten toevoegen. De eieren luchtig kloppen en op het laatst de natriumbicarbonaat nog even mee kloppen. Het mengsel op een stuk bakpapier in een rechthoekige taartvorm van 36 x 25 cm doen en ca. 35 minuten in de oven zetten. (Prik er even in met een cockatailprikker of ze goed zijn, ze moeten niet hard maar nog smeuiig zijn) en als ze goed zijn, laten afkoelen op een rooster.

Ingrediënten voor ca. 16 brownies

  • 350 gram courgette
  • 200 gram dadels (of 250 gram vijgen)
  • 120 gram kokosrasp
  • 70-100 gram pistachenoten (of gehakte amandelen of amandelmeel*)
  • 100 gram kastanjemeel
  • 40-50 gram cacaopoeder
  • 50 gram kokosolie
  • 5 gram kaneel
  • 1 gram vanillepoeder
  • 3 eieren
  • 3 gram baking soda

Geef een antwoord

whatsapp knop